Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η… μαϊμουδιά της χρονιάς στα ηλεκτρικά (+video)

Ελλάδα 12:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η… μαϊμουδιά της χρονιάς στα ηλεκτρικά (+video)

ΝΕΑ

Η… μαϊμουδιά της χρονιάς στα ηλεκτρικά (+video)

ΝΕΑ

Να θες να παρκάρεις, να έχει ελεύθερες θέσεις στα ηλεκτρικά και να μην μπορείς να κάνεις κάτι; Ε, αυτό διορθώνεται με έναν απλό όσο και ευφάνταστο τρόπο.

Advertisement
Advertisement

Το θέμα με τις θέσεις φόρτισης και της κατάληψής τους από μη ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, αλλά ευδοκιμεί και σε άλλες «πολιτισμένες» χώρες της Ευρώπης.

Παρά το γεγονός ότι τα πρόστιμα είναι βαριά σε κάποιες περιπτώσεις, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ρισκάρουν παρκάροντας παράνομα σε μία θέση φόρτισης.

Εδώ κάνει την είσοδό του το εφευρετικό μυαλό που βρίσκεται πίσω από την κατασκευή που βλέπουμε στο video.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για έναν αντάπτορα-μαϊμού που μοιάζει με είσοδο θύρας φόρτισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου και μπαίνει πάνω στην τάπα βενζίνης του συμβατικού μοντέλου.

Όπως βλέπουμε ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης AMG πηγαίνει στην συνέχεια στον φορτιστή, παίρνει το καλώδιο, και βάζει την φίσα στην ψεύτικη υποδοχή.

Η όλη κατασκευή είναι ιδιαίτερα προσεγμένη και είναι ικανή να ξεγελάσει όσους δεν είναι πιο παρατηρητικοί ή δεν βλέπουν τις «μπούκες» από τις εξατμίσεις της AMG.

Advertisement

Το θέμα είναι βέβαια ότι ρισκάρεις να πέσεις σε κάποιον που γνωρίζει καλά τα περί ηλεκτροκίνησης, οπότε μάλλον το πρόστιμο δεν πρόκειται να το γλιτώσεις.

Πάντως, για τα θέματα της δημόσιας φόρτισης έχουμε γράψει και παλαιότερα εδώ, και συνήθως το μεγαλύτερο θέμα δημιουργείται όχι τόσο από τα συμβατικά αυτοκίνητα, όσο από τα ηλεκτρικά (και κυρίως τα PHEV) τα οποία καταλαμβάνουν μία θέση φόρτισης χρησιμοποιώντας την περισσότερο ως χώρο στάθμευσης αδιαφορώντας για τους άλλους χρήστες.

Advertisement

Όπως και να έχει, η εφευρετικότητα αυτού που κατασκεύασε αυτό το μικρό κομμάτι πλαστικό είναι αξιοσημείωτη. Και αναμφίβολα κερδίζει τον τίτλο της χρονιάς για την πιο ευφάνταστη «μαϊμουδιά» που έχουμε δει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μύθος ότι τα ηλεκτρικά δεν μολύνουν το περιβάλλον;
Ιδού τα ηλεκτρικά με την ταχύτερη φόρτιση
Τα ηλεκτρικά στο δρόμο των… φούρνων μικροκυμάτων

Advertisement