Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο «σφυρί» η εκπληκτική συλλογή του Τζόντι Σέκτερ!

Ελλάδα 23:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο «σφυρί» η εκπληκτική συλλογή του Τζόντι Σέκτερ!

ΝΕΑ

Στο «σφυρί» η εκπληκτική συλλογή του Τζόντι Σέκτερ!

ΝΕΑ

Ο Νοτιοαφρικάνος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 το 1979, ακολουθούσε το μότο: «όλα ή τίποτα»! Και όχι μόνο μέσα στην πίστα…

Advertisement
Advertisement

Παρά το πρόωρο και άδοξο τέλος της αγωνιστικής του καριέρας, ο Τζόντι Σέκτερ άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στη σύγχρονη ιστορία της Formula 1.

Κατέκτησε εμφατικά το στέμμα, το 1979, οδηγώντας την εκπληκτική Ferrari 312 T4 και εγκατέλειψε το κορυφαίο πρωτάθλημα έναν χρόνο αργότερα, απογοητευμένος από τις αστοχίες και τις αρνητικές επιδόσεις του μονοθέσιου (312 Τ5), που τη διαδέχθηκε.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετούς αγωνιστικής του πορείας, ο Σέκτερ εγκαινίασε και διατήρησε ως τις μέρες μας, μια εντυπωσιακή και σπάνια συλλογή, από πολύ σπουδαία εκθέματα. Τα οποία, ο μεγάλος οίκος δημοπρασιών RM Sotheby’s θα βγάλει στο «σφυρί», το διήμερο 10-11 Μαΐου στο Μονακό, σε μια εορταστική πρόγευση του ιστορικού Grand Prix, που θα διεξαχθεί λίγες ημέρες αργότερα στο Πριγκιπάτο.

Advertisement
Advertisement

 Η λίστα περιλαμβάνει αγωνιστικά αυτοκίνητα από το ξεκίνημα της καριέρα του Σέκτερ σε: Formula Ford, Formula 3 και Formula 2. Ανάμεσά τους είναι μια πολύ σπάνια McLaren M21.

Τα δύο παλαιότερα μονοθέσια της F1 προέρχονται επίσης από τη θρυλική ομάδα αγώνων Papaya. Είναι δύο Tyrell, συμπεριλαμβανομένου ενός P34 με ιδιαίτερη ιστορία και το Wolf WR1.

Η λίστα από τον οίκο δημοπρασιών RM Sotheby’s ολοκληρώνεται από ένα ασυνήθιστο δίδυμο. Ενώ το πανίσχυρο αμερικανικό αγωνιστικό Formula 5000 Trojan T101, στο οποίο ο Σέκτερ αναδείχθηκε πρωταθλητής το 1973, εξακολουθεί να ταιριάζει στην εικόνα, η Alfa Romeo Giulietta SZ μοιάζει εντελώς αταίριαστη.

Advertisement

Αλλά στις αρχές της δεκαετίας του 1960, το ιταλικό σπορ μοντέλο, βελτιωμένο από τον Zagato, διαγωνιζόταν στο Targa Florio και σε άλλες αναβάσεις, στη νότια Ευρώπη.

Ferrari 312 T4, το απόλυτο highlight της λίστας!

Advertisement

Το μονοθέσιο με το οποίο ο Τζόντι Σέκτερ κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1979, είναι αναμφίβολα το «διαμάντι» αυτή της λίστας και εκτιμάται ότι μπορεί να γίνει ένα από τα 10 πιο ακριβά αγωνιστικά της F1, που έχουν ποτέ δημοπρατηθεί!

Ακόμα και τα λουριά και οι ζώνες ασφαλείας, στο… υποτυπώδες -για τα σημερινά δεδομένα- πιλοτήριο, βρίσκονται σε άριστη κατάσταση και η εκτιμώμενη τιμή του μονοθέσιου προσεγγίζει τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ!

Δεν έχει γίνει γνωστός γιατί ο 74χρονος, πλέον, βετεράνος πρωταθλητής αποφάσισε να αποχωριστεί αυτό το πολύτιμο κομμάτι της συλλογής του. Εδώ και πολλά χρόνια επιχειρεί στον κλάδο των βιολογικών προϊόντων και σίγουρα δεν είναι αμιγώς οικονομικοί οι λόγοι για μια τέτοια απόφαση.

Advertisement