Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Tesla απολύει εκατοντάδες υπαλλήλους της

Ελλάδα 13:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Tesla απολύει εκατοντάδες υπαλλήλους της

ΝΕΑ

Η Tesla απολύει εκατοντάδες υπαλλήλους της

ΝΕΑ

Είναι γνωστό ότι ο Ίλον Μασκ λαμβάνει αποφάσεις οι οποίες κάποιες φορές δεν είναι θετικές για όσους θα υποστούν τις συνέπειες από την εφαρμογή τους.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα βασικά στοιχεία συγκριτικού πλεονεκτήματος και διαφοροποίησης της Tesla ήταν το δίκτυο ταχυφορτιστών το οποίο είχε αναπτύξει για να φορτίζουν τα οχήματά της οι πελάτες της.

Αφενός το όραμα που είχε ο Ίλον Μασκ και στον συγκεκριμένο τομέα και αφετέρου η ικανότητα των υπαλλήλων της εταιρείας και η δυνατότητα των μοντέλων της να μπορούν να δεχτούν την ταχεία φόρτιση όταν σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες δεν σκέφτονταν καν κάτι τέτοιο λόγω κόστους, συνέβαλαν επίσης στη δημιουργία της ξεχωριστής εικόνας που έχει αποκτήσει η Tesla έναντι των ανταγωνιστών της.

Ωστόσο, οι υπάλληλοι που εργάζονταν στο τμήμα ταχυφορτιστών πλέον δεν έχουν θέση στην εταιρεία! Τις τελευταίες ώρες έχει γίνει γνωστό -και επιβεβαιώνεται από πολλές πηγές- ότι ο Μασκ απέλυσε όλο το προσωπικό στον συγκεκριμένο τομέα.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για περίπου 500 άτομα τα οποία ενημερώθηκαν για τη δυσάρεστη επαγγελματική εξέλιξη στην καριέρα τους μέσω e-mail, μια πρακτική η οποία είναι προσφιλής στον Διευθύνων Σύμβουλο της Tesla.

Η αρχή έγινε με την αποπομπή της Ρεβέκκας Τινούτσι, Ανώτερης Διευθύντριας του συγκεκριμένου τμήματος η οποία ενημερώθηκε πρώτη για την εξέλιξη που αφορά τόσο την ίδια όσο και τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε αυτό.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό ο Μασκ είχε προαναγγείλει την πρόθεσή του να μειωθεί κατά 10% το εργατικό δυναμικό της εταιρείας παγκοσμίως, έπειτα από τα μειωμένα έσοδα κατά περίπου 9% που είχε αυτή το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε σχέση με το ίδιο περυσινό διάστημα.

Advertisement

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε ως τώρα, τα έσοδα της Tesla από τη χρήση των ταχυφορτιστών της έχουν αυξηθεί επειδή και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν συμφωνήσει με αυτή για να χρησιμοποιούν το δίκτυό της για να φορτίζουν σε αυτό και τα δικά τους μοντέλα.

Ο Μασκ, σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Χ (πρώην Twitter) έγραψε ότι η εταιρεία πρόκειται να αναπτύξει περισσότερο το δίκτυο ταχυφορτιστών της. Όμως αυτό θα γίνεται πλέον με πιο αργό ρυθμό και θα δοθεί έμφαση στην αναβάθμιση των υπαρχόντων σημείων στα οποία είναι εγκατεστημένοι οι superchargers.

Advertisement

Πάντως, οι υπάλληλοι της Tesla που απολύθηκαν διαθέτουν τόση εμπειρία και τεχνογνωσία ώστε να μπορούν να βρουν εργασία σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, ή και σε εταιρείες άλλων κλάδων που θα θέλουν να τους εντάξουν στο δυναμικό τους.