Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το θέλουμε… χθες: Έρχεται διπλοκάμπινο Suzuki Jimny;

Ελλάδα 22:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το θέλουμε… χθες: Έρχεται διπλοκάμπινο Suzuki Jimny;

ΝΕΑ

Το θέλουμε… χθες: Έρχεται διπλοκάμπινο Suzuki Jimny;

ΝΕΑ

Η τρέλα για το Suzuki Jimny δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Και τα… στερητικά σύνδρομα από την ευρωπαϊκή του απουσία κάνουν κάποιους να σχεδιάζουν ακόμα πιο εθιστικές εκδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Το Suzuki Jimny, ιδίως στην τελευταία του γενιά, υπήρξε ένα αυτοκίνητο που έκανε τεράστια αίσθηση σε όλη την Ευρώπη. Και έγινε και ιδιαίτερα αγαπητό στην χώρα μας, όχι μόνο για τις ακαταμάχητες εκτός δρόμου δυνατότητές του, αλλά και το μοντέρνο στιλ που το έκανε κάτι σαν fashion icon και εκτός των φανατικών της off road οδήγησης.

Όμως οι κανονισμοί για τους ρύπους το έκαναν απαγορευμένο καρπό για την Ευρώπη. Οι φανατικοί του φίλοι πάντως δεν παραιτούνται. Και ένας από αυτούς, ο Theophilus Chin μας δίνει μία ιδέα για το πως θα μπορούσε να μετασχηματιστεί σε ένα συμπαγές pickup εμπνευσμένο από το Jeep Gladiator, προσφέροντας μια προσιτή εναλλακτική λύση στην κατηγορία των pickup.

Το concept διαθέτει ένα τροποποιημένο πεντάθυρο Jimny με εκτεταμένο μεταξόνιο για να φιλοξενήσει μία ικανοποιητικών διαστάσεων καρότσα.

Advertisement
Advertisement

Τα σχεδιαστικά στοιχεία από το Jeep Gladiator είναι εμφανή στα έντονα πίσω φώτα, τον πίσω προφυλακτήρα με τα ενσωματωμένα σκαλοπάτια και τα μεγάλα γράμματα Suzuki στην πίσω πόρτα.

Επιπλέον, οι πίσω πόρτες έχουν προσαρμοστεί ώστε να αποφεύγονται οι επαφές με τους  θόλους των τροχών, χάρη στις διευρυμένες προεκτάσεις των φτερών.

Αν και έχουν εμφανιστεί διάφορες μετατροπές του Suzuki Jimny σε pickup από το ντεμπούτο της τέταρτης γενιάς το 2018, καμία δεν προέρχεται από την ίδια την εταιρεία.

Advertisement

Εάν η Suzuki εξετάσει το ενδεχόμενο παραγωγής μιας έκδοσης pickup με διπλή καμπίνα, πιθανότατα θα απαιτούσε ένα πιο δυνατό κινητήρα, από αυτό που υπάρχει τώρα, τον ατμοσφαιρικό των 1,5 λίτρων. Και αυτό για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις φορτίου και ρυμούλκησης.

Πάντως η Suzuki έχει προγραμματίσει για το Jimny μια αναβάθμιση στα μέσα του κύκλου ζωής του το 2024, η οποία θα συνδυαστεί με την εισαγωγή ήπιων υβριδικών και πλήρως ηλεκτρικών επιλογών κίνησης για να επιστρέψει θριαμβευτικά στην Ευρώπη.

Advertisement

Το αν θα το δούμε και ως διπλοκάμπινο μένει να επαληθευτεί και στην πράξη. Πάντως η ιδέα είναι άκρως ελκυστική και είναι σίγουρο ότι εκατοντάδες Έλληνες οδηγοί θα έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν όνειρα. Ας ελπίσουμε να μην μείνουμε μόνο σε αυτά…