Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα αυτοκίνητα πάνω από 3.000 κυβικά πουλήθηκαν το Μάρτιο;

Ελλάδα 22:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα αυτοκίνητα πάνω από 3.000 κυβικά πουλήθηκαν το Μάρτιο;

ΝΕΑ

Πόσα αυτοκίνητα πάνω από 3.000 κυβικά πουλήθηκαν το Μάρτιο;

ΝΕΑ

Παρά το γεγονός ότι η φορολογία στα αυτοκίνητα με μεγάλους κινητήρες είναι στα ύψη, τον Μάρτιο ταξινομήθηκαν αρκετά. Jaguar, BMW, Porsche και Mazda βρέθηκαν στη σχετική λίστα…

Advertisement
Advertisement

Όπως διαβάσατε πριν από λίγες ημέρες στο Newsauto, η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων στην Ελλάδα, παρουσίασε μία μικρή πτώση τον Μάρτιο, συγκριτικά με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Οι ταξινομήσεις άγγιξαν τις 12.486 μονάδες όταν το Μάρτιο του 2023 ήταν στις 13.335, με την ποσοστιαία πτώση να αγγίζει το 6,4%.

Πολλά από αυτά ήταν ηλεκτρικά, μία κατηγορία οχημάτων που έχει μπει στη ζωή μας, ενώ ολοένα και περισσότερα μοντέλα αλλά και… μάρκες κάνουν την εμφάνισή τους. Τα ηλεκτρικά δεν έχουν… κυβισμό και είναι κάτι που λείπει, στους φίλους του αυτοκινήτου οι οποίοι διψούν για θερμικούς κινητήρες και άλογα.

Στην Ελλάδα που τα αυτοκίνητα με υψηλό κυβισμό φορολογούνται σε τρομακτικό βαθμό, είναι και λογικό να προσελκύει το ενδιαφέρον του κόσμου.

Advertisement
Advertisement

Πελάτες που θέλουν κυβικά!


Όπως όμως φαίνεται προσελκύει και… πελάτες που αγοράζουν ακόμα αυτοκίνητα τα οποία εφοδιάζονται με θερμικούς κινητήρες που έχουν χωρητικότητα χιλιάδες κυβικά εκατοστά.

Κοιτάζοντας τα στοιχεία με τις πωλήσεις του Μαρτίου βλέπουμε πως ταξινομήθηκαν αρκετά αυτοκίνητα με κυβισμό πάνω από 3.000 κ.εκ.

Advertisement

Ο συνολικός αριθμός ήταν 16.

Jaguar και BMW

Advertisement


Το μοντέλο με τα περισσότερα… κυβικά ήταν μία Jaguar F-Pace. Το βρετανικό μοντέλο αφορούσε στην έκδοση με τον κινητήρα των 5.000 κ.εκ. (ακριβώς).

Από εκεί και πέρα στη σχετική λίστα, συναντούμε μοντέλα της BMW όπως, ΧΜ (2 αυτοκίνητα), Χ5 (3 αυτοκίνητα) και X6 (1 αυτοκίνητο) όπου ο κυβισμός στην περίπτωση αυτή αγγίζει τα 4.395 κ.εκ.

Advertisement

Porsche και… Mazda


Ποιο κάτω βρίσκονται μοντέλα της Porsche και συγκεκριμένα μία 911 GT3, έξι Cayenne Turbo και δύο 911 Turbo S.

Επιπλέον συναντούμε και δύο αυτοκίνητα της Mazda που αφορά στο μοντέλο CX-60, όπου ο κυβισμό του κινητήρα για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αγγίζει τα 3.283 κ.εκ.