Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιδού τα ηλεκτρικά με την ταχύτερη φόρτιση

Ελλάδα 2:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ιδού τα ηλεκτρικά με την ταχύτερη φόρτιση

ΝΕΑ

Ιδού τα ηλεκτρικά με την ταχύτερη φόρτιση

ΝΕΑ

Αναμφίβολα ο πιο σημαντικός παράγοντας για την υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης από ένα ευρύτερο κοινό είναι η ταχύτητα της φόρτισης και ο χρόνος που απαιτείται για να γεμίσει μία μπαταρία.

Advertisement
Advertisement

Η γνωστή Edmunds έκανε ένα ενδιαφέρον τεστ, ελέγχοντας πόσα χιλιόμετρα παίρνει κάθε αυτοκίνητο ανά ώρα φόρτισης.

Σε μια προσπάθεια να καθιερωθεί μια τυποποιημένη μέτρηση για την ταχύτητα φόρτισης, το Edmunds, σε συνεργασία με την P3 Group, πραγματοποίησε δοκιμές σε πάνω από 40 EV.

Advertisement
Advertisement

Το ενδιαφέρον τους επικεντρώθηκε σε σταθμούς ταχείας φόρτιση, αξιολογώντας τους χρόνους μεταφοράς ενέργειας για μπαταρίες μεταξύ μιας κατάστασης φόρτισης 10 και 80%.

Το Ioniq 6 της Ιδού τα ηλεκτρικά με την ταχύτερη φόρτισηαναδεικνύεται ως το μοντέλο που ξεχωρίζει, καθώς χρειάζεται λιγότερο από επτά λεπτά για να προσθέσει 161 χιλιόμετρα αυτονομίας στις μπαταρίες του, διεκδικώντας τον τίτλο του ταχύτερα φορτιζόμενου EV που διατίθεται σήμερα στις ΗΠΑ.

Τα αποτελέσματα αναμφισβήτητα αναδεικνύουν την τεχνολογική υπεροχή του Hyundai Motor Group.

Advertisement

Οι άνθρωποι που έκαναν τις δοκιμές ανακάλυψαν ότι το Hyundai Ioniq 6 Limited RWD (μονός κινητήρας) ξεπέρασε όλα τα άλλα οχήματα, ανακτώντας 868 χιλιόμετρα ανά ώρα φόρτισης και επιτυγχάνοντας τον ταχύτερο χρόνο.

Τα 5 ταχύτερα φορτιζόμενα EV σύμφωνα με τα στοιχεία του Edmunds:

Advertisement

Είναι ενδιαφέρον ότι μεταξύ των έξι ταχύτερα φορτιζόμενων οχημάτων, τα πέντε προέρχονται από τη Hyundai ή την αδελφή της μάρκα, Kia.

Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε η Porsche Taycan 4S του 2020, η οποία εξασφάλισε την τέταρτη θέση και απέτρεψε την πλήρη κυριαρχία του κορεατικού ομίλου στην πρώτη πεντάδα.

Αντίθετα, η Tesla είχε μόνο ένα όχημα, το Model 3, μέσα στην πρώτη 10άδα, καταφέρνοντας να ανακτήσει 916 χιλιόμετρα ανά ώρα φόρτισης σε αυτή την αξιολόγηση.

Advertisement

Τα δεδομένα υπογραμμίζουν τη σημασία του συνδυασμού των δυνατοτήτων γρήγορης φόρτισης με οχήματα υψηλής απόδοσης για μια βέλτιστη εμπειρία EV.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πέφτουν οι μπαταρίες με τη γρήγορη φόρτιση;
Τα ηλεκτρικά στο δρόμο των… φούρνων μικροκυμάτων
Αυτή είναι η μεγάλη αλλαγή που έρχεται στην ηλεκτροκίνηση