Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο ευρωπαϊκό ηλεκτρικό θα ανταγωνιστεί τους Κινέζους;

Ελλάδα 22:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο ευρωπαϊκό ηλεκτρικό θα ανταγωνιστεί τους Κινέζους;

ΝΕΑ

Ποιο ευρωπαϊκό ηλεκτρικό θα ανταγωνιστεί τους Κινέζους;

ΝΕΑ

Το είδαμε ως πρωτότυπο στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου. Τώρα, έγινε γνωστό ότι οι άνθρωποι της Renault άρχισαν τη διαδικασία εξέλιξης του καινούργιου Twingo.

Advertisement
Advertisement

Το πρόγραμμα Renaulution έφερε στο αυτοκινητικό προσκήνιο και ενδιαφέροντα μοντέλα του παρελθόντος της Renault. Το νέο Renault 5 E-Tech electric ήταν αυτό που δημιούργησε εκ νέου το ενδιαφέρον και η συνέχεια ανήκει στο καινούργιο -επίσης αμιγώς ηλεκτρικό- Twingo.

Μάλιστα και σε αυτή την περίπτωση στη γαλλική εταιρεία αποφάσισαν να επαναφέρουν το αρχέτυπο αμάξωμα του αυτοκινήτου, εκείνο που πριν από 31 χρόνια (1993) αποτέλεσε ένα καινοτόμο όχημα πόλης με στοιχεία πολυχρηστικότητας στο εσωτερικό του.

Η τέταρτη γενιά του Twingo θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη και αναμένεται να παρουσιαστεί το 2026. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιό της που βρίσκεται στο Novo Mesto (κεντρικά της Σλοβενίας), όπως έχει ανακοινωθεί.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, στη Renault προγραμματίζουν να δημιουργήσουν και μια πιο οικονομικά προσιτή εκδοχή του νέου μοντέλου. Οι συνάδελφοι, απευθύνθηκαν στην εταιρεία για κάποιο σχετικό σχόλιο, όμως οι υπεύθυνοί της αρνήθηκαν να πουν οτιδήποτε

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σκοπός των Γάλλων είναι αφενός να αυξήσουν τις πωλήσεις του και αφετέρου να ανακόψουν την εμπορική πορεία των κινεζικών εταιρειών στην Ευρώπη, με τα δικά τους ανταγωνιστικά μοντέλα.

Το καινούργιο Twingo θα εξελιχθεί από τους ανθρώπους της Ampère, της νέας εταιρείας που έχει ιδρύσει η Renault για την κατασκευή των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της εφεξής. Όπως είναι γνωστό, αυτή θα εξελίξει τόσο την πλατφόρμα και τους ηλεκτροκινητήρες όσο και όλα τα υπόλοιπα τμήματα και το αντίστοιχο λογισμικό που αυτά θα χρειάζονται.

Advertisement

Τον Μάρτιο, ο Ζιλ Λε Μπόργν, Τεχνικός Διευθυντής της Renault και της Alpine, δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα Les Echos ότι για να επισπευσθεί η διαδικασία εξέλιξης και παραγωγής, όπως και το κόστος, στο νέο Twingo θα χρησιμοποιηθούν τα απαραίτητα τμήματα από το Mégane E-Tech Electric σε ποσοστό 20%.

Τέλος, πρόσφατα έγινε γνωστό ότι τα ανώτατα στελέχη της Renault συζητούν το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Όμιλο Volkswagen για την από κοινού εξέλιξη της πλατφόρμας και τη χρήση της και από τους Γερμανούς για το ID. 1, το δικό τους αντίστοιχο ηλεκτροκίνητο μοντέλο πόλης. Ωστόσο, οι τελευταίοι είναι σε διαδικασία συνομιλιών και με τον Όμιλο Stellantis για τον ίδιο λόγο.

Advertisement