Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Καινοτόμο σύστημα για φθηνότερη φόρτιση στο σπίτι

Ελλάδα 12:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Καινοτόμο σύστημα για φθηνότερη φόρτιση στο σπίτι

ΝΕΑ

Καινοτόμο σύστημα για φθηνότερη φόρτιση στο σπίτι

ΝΕΑ

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών φορτίζουν το αυτοκίνητό τους κάθε βράδυ στο σπίτι. Υπάρχει όμως και πιο φθηνή μέθοδος φόρτισης κατ’  οίκον.

Advertisement
Advertisement

Το νέο αυτό καινοτόμο σύστημα αναπτύσσεται στην Ιαπωνία από τη Mitsubishi. Η ιαπωνική εταιρεία, μέλος της συμμαχία Renault- Nissan- Mitsubishi, μπορεί ακόμα να μην έχει παρουσιάσει την επόμενη γενιά αμιγώς ηλεκτρικών της μοντέλων, αλλά δουλεύει πυρετωδώς για να προσφέρει μία έξυπνη συσκευή φόρτισης η οποία θα εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα.

Η Mitsubishi εξελίσσει την έξυπνη συσκευή σε συνεργασία με τις MC Retail Energy και Kaluza, συλλέγοντας δεδομένα με σκοπό την περαιτέρω εξέλιξή της.

Παίρνοντας σαν παράδειγμα το Mitsubishi Outlander PHEV, οι ιδιοκτήτες του θα μπορούν χάρη στην έξυπνη συσκευή φόρτισης να ορίζουν το χρονικό διάστημα και την ώρα κατά την οποία θα φορτίζει το αυτοκίνητο στο σπίτι.

Advertisement
Advertisement

Όλα θα γίνονται μέσω smartphone και μίας εφαρμογής η οποία θα είναι συνδεδεμένη με την πλατφόρμα ελέγχου φόρτισης της Kaluza.

Η εταιρεία θα υπολογίζει αυτόματα τους ωφέλιμους χρόνους, θέτοντας την περίοδο φόρτισης του αυτοκινήτου τις ώρες που το ρεύμα είναι φθηνότερο.

Advertisement

Για να έχουν οι ιδιοκτήτες ενός Outlander PHEV αυτήν την παροχή θα πρέπει να εγγραφούν στην MC Retail Energy ζητώντας αποκλειστικά τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί, ότι Mitsubishi και Kaluza ξεκίνησαν την εξέλιξη έξυπνων υπηρεσιών φόρτισης τον Φεβρουάριο του 2023. Δυστυχώς, δεν έχει οριστεί ακόμα η χρονολογία που θα λανσαριστεί η νέα αυτή τεχνολογία.

Το μόνο στο οποίο μπορούμε να ελπίζουμε, είναι να λειτουργούν άριστα όλες οι δυνατότητες για τις οποίες πληροφορούμαστε, αλλά και να διανεμηθεί παγκοσμίως, ώστε οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών ή εξηλεκτρισμένων Mitsubishi να φορτίζουν ακόμα φθηνότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η ολική επαναφορά της Mitsubishi θα έρθει μέσα από ένα νέο Pajero
Δοκιμή: Mitsubishi Colt 1.0 T
Το νέο Mitsubishi ASX στην Ελλάδα (+τιμές)

Advertisement