Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς προέκυψε ο… έναστρος ουρανός στις Rolls-Royce; (+video)

Ελλάδα 23:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς προέκυψε ο… έναστρος ουρανός στις Rolls-Royce; (+video)

ΝΕΑ

Πώς προέκυψε ο… έναστρος ουρανός στις Rolls-Royce; (+video)

ΝΕΑ

Η ιστορία πίσω από τον ουρανό με τ’ άστρα, που προσφέρει η εταιρεία στους εκλεκτούς πελάτες της.

Advertisement
Advertisement

Το εργοστάσιο της Rolls-Royce Goodwood είναι μια τοποθεσία 42 στρεμμάτων, που απασχολεί εργατικό δυναμικό άνω των 1.700 ατόμων.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η κατασκευή των υπερπολυτελών Rolls-Royce γίνεται στο χέρι, η παρουσία μεγάλου αριθμού εργαζομένων είναι απολύτως λογική. Είναι μηχανικοί, σχεδιαστές, τεχνικοί, ηλεκτρολόγοι, ζωγράφοι. Αλλά οι περισσότεροι θα μπορούσαν εύκολα να αναφέρονται ως «τεχνίτες».

Το Starlight Headliner έκανε το ντεμπούτο του το 2007 στη Phantom. Ο πρωταγωνιστής… έναστρος ουρανός των μοντέλων της Rolls-Royce ενσωματώνει όχι λιγότερα από 1.340 φώτα LED, που εκτείνονται από το πίσω παράθυρο μέχρι το παρμπρίζ.

Advertisement
Advertisement

Από τα δερμάτινα καθίσματα, ένα βλέμμα στον «ουρανό» από πάνω, φέρνει έναν ολόκληρο αστερισμό μέσα στην καμπίνα και μια «όαση» λάμψης στο σκοτάδι. Ενώ είναι πραγματικά εντυπωσιακό, ότι κάθε αυτοκίνητο που βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής, έχει το δικό του αστερισμό.

Η Rolls-Royce θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ρομπότ για να εκτελέσουν τέτοιες εργασίες. Θα ήταν πιο γρήγορο, πιο απλό και χωρίς σφάλματα. Αλλά ξέρουν ότι αυτό δεν είναι το πνεύμα της μάρκας. Αντίθετα, προσλαμβάνουν άτομα με εμμονή στις λεπτομέρειες και την τελειότητα για να κάνουν τη δουλειά. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Πώς τα καταφέρνει, όμως η Rolls-Royce; Πώς αποκτούν αυτό το εφέ με αστέρια σε ένα αυτοκίνητο; Και από πού προήλθε αυτή η ιδέα;

Advertisement

Η απάντηση είναι απλή. Ταλαντούχοι τεχνίτες, άνδρες και γυναίκες κάνουν τα πάντα στο χέρι, με άπειρη υπομονή. Και χρειάζονται πολλά αποθέματα, για να χωρέσει κάθε σκέλος οπτικών ινών σε διατρήσεις. Τα νήματα τοποθετούνται σε διάφορα βάθη και σε διαφορετικές γωνίες, κάνοντας έτσι το φως να βγαίνει σε πολλαπλές κατευθύνσεις και σε διάφορα επίπεδα έντασης.

Όσοι βρίσκονται στο αυτοκίνητο μπορούν να ελέγχουν τη φωτεινότητα και τα χρώματα των αστεριών, ανάλογα με τη διάθεσή τους.

Advertisement

Μάλιστα, κάπως έτσι έγινε πραγματικότητα η ιδέα του Starlight headliner. Ένας πελάτης της Rolls-Royce που έπασχε από φωτοφοβία, μπορούσε να απολαύσει μόνο την ανάγνωση της καθημερινής εφημερίδας κάτω από το φως των αστεριών στο ράντσο του.

Ζήτησε, λοιπόν, από τον κατασκευαστή πολυτελών αυτοκινήτων να δημιουργήσει παρόμοια ατμόσφαιρα για το αυτοκίνητό του, ώστε να μπορεί να διαβάζει μέσα σ΄αυτό. Το 2006, ο πελάτης παρέλαβε τη Rolls-Royce του με 800 «αστέρια»!