Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Bentley: Γιατί βάζει στον «πάγο» τα ηλεκτρικά της;

Ελλάδα 14:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Bentley: Γιατί βάζει στον «πάγο» τα ηλεκτρικά της;

ΝΕΑ

Bentley: Γιατί βάζει στον «πάγο» τα ηλεκτρικά της;

ΝΕΑ

Μπροστά στο φρενάρισμα των πωλήσεων, μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές εταιρίες αναθεωρούν για αργότερα το πλάνο της μετάβασης προς την ηλεκτροκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Η Bentley αποφάσισε να αναβάλει τα σχέδιά της για τα ηλεκτρικά οχήματα υπέρ των υβριδικών, επικαλούμενη βραδύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των πωλήσεων EV.

Αρχικά είχε προγραμματιστεί το ντεμπούτο του 2025 στο πλαίσιο της στρατηγικής της Beyond 100 με στόχο την πλήρη υιοθέτηση των EV μέχρι το 2030, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Bentley θα παρουσιαστεί τώρα το 2026, με τις πωλήσεις να ξεκινούν το επόμενο έτος.

Αυτή η καθυστέρηση αντικατοπτρίζει την πρόσφατη απόφαση της Aston Martin να μεταθέσει το ντεμπούτο των ηλεκτρικών της κατά ένα χρόνο, αναδεικνύοντας μια τάση μεταξύ των βρετανικών αυτοκινητοβιομηχανιών πολυτελείας.

Advertisement
Advertisement

Και οι δύο εταιρείες στρέφουν την προσοχή τους προς τα υβριδικά οχήματα, τα οποία κερδίζουν δημοτικότητα στην αγορά.

Σε αντίθεση με την Aston Martin, η Bentley προσφέρει ήδη υβριδικές εκδόσεις των μοντέλων Bentayga και Flying Spur.

Επιπλέον, υβριδικές εκδόσεις της Continental, με υβριδικό σύστημα κίνησης V8, βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να επεκταθούν και στο Flying Spur sedan.

Advertisement

Η Bentley στοχεύει να εξοπλίσει ολόκληρη τη γκάμα της με τεχνολογία plug-in υβριδικών ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2026.

Παρόλα αυτά, η μάρκα παραμένει προσηλωμένη στην ανάπτυξη ηλεκτρικών, με σχέδια για ένα μοντέλο EV που θα βασίζεται στην πλατφόρμα PPE του VW Group, η οποία είναι κοινή με την ηλεκτρική Porsche Macan.

Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το ηλεκτρικό δεν θα αντικαταστήσει άμεσα κάποιο υπάρχον μοντέλο της Bentley.

Οι αποφάσεις αυτές συμπίπτουν με τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα της Bentley, τα οποία έδειξαν μείωση των πωλήσεων και των εσόδων σε σχέση με το προηγούμενο έτος.