Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η εξέλιξη του Highland Systems Phantom

Ελλάδα 6:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η εξέλιξη του Highland Systems Phantom

ΝΕΑ

Αυτή είναι η εξέλιξη του Highland Systems Phantom

ΝΕΑ

Πριν από περίπου έναν χρόνο η Highland Systems παρουσίασε τα σκίτσα του Phantom ενός οχήματος παντός εδάφους το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως στρατιωτικό.

Advertisement
Advertisement

Τώρα, τα στελέχη της εταιρείας, η οποία έχει έδρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προχώρησαν στο επόμενο στάδιο δημοσιεύοντας κάποιες ψηφιακά δημιουργημένες φωτογραφίες του Phantom.

Εκτός αυτών, γνωστοποίησαν και κάποια στοιχεία για το πώς θα ήθελαν να είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Το αμάξωμα του Phantom είναι ιδιότυπο και σαφώς μοναδικό σε αισθητική και ταυτότητα. Ίσως η κινηματογραφική βιομηχανία του Hollywood να είναι σε θέση να παρουσιάσει και να εντάξει ένα τέτοιο όχημα σε κάποια ταινία blockbuster.

Advertisement
Advertisement

Οι άνθρωποι της Highland Systems δηλώνουν ότι το αυτοκίνητο μπορεί να δεχτεί θωράκιση επιπέδου «B6», δηλαδή το αμάξωμά του να αντέχει και να προστατεύει τους επιβάτες του σε περίπτωση επίθεσης με στρατιωτικά όπλα.

Σκοπός τους είναι να χρησιμοποιηθεί ως όχημα μεταφοράς προσωπικού από τον στρατό κάποιας χώρας ή για τη μετακίνηση κάποιου σημαντικού προσώπου. Το ύψος του Phantom από το έδαφος είναι 40 εκατοστά και χάρη στο σύστημα μόνιμης τετρακίνησης δύναται να κινηθεί σε δύσβατο έδαφος.

Advertisement

Αναφορικά με τον κινητήρα του δεν υπάρχουν πληροφορίες αλλά τα στελέχη της εταιρείας αναφέρουν ότι η καλύτερη λύση είναι ένας πετρελαιοκινητήρας με σύστημα υβριδικής διάταξης.

Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, ένα τέτοιο όχημα θα μπορούσε να έχει ένα κινητήριο σύνολο που να αποδίδει τουλάχιστον 1.600 ίππους και η μέγιστη ροπή του να ξεπερνά τα 12.000 Nm.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, επιθυμία τους είναι να μπορεί να κινείται διαρκώς έως τρεισήμισι ώρες μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα του και έως 18 ώρες με τη λειτουργία του υβριδικού συστήματος, μέχρι τον αναγκαστικό ανεφοδιασμό του οχήματος με καύσιμο.

Advertisement

Τέλος, η Highland Systems ανακοίνωσε ότι το Phantom θα έχει τελική ταχύτητα 160 χλμ./ώρα σε ασφάλτινο δρόμο. Μένει να δούμε εάν θα προκύψει κάποια συνεργασία με τον στρατό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ή αυτόν κάποιας άλλης χώρας) για την παραγωγή του. Ειδάλλως, κάποιος από τους σεΐχηδες της περιοχής ίσως θελήσει να αποκτήσει ένα ή περισσότερα. Έτσι, επειδή μπορεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Dragster στα Εμιράτα: 4.000 άλογα στην άμμο! (+video)
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα φτιάχνουν υπεραυτοκίνητο (Video)
Εργοστάσιο παραγωγής στρατιωτικών οχημάτων στην Ελλάδα