Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Dragster στα Εμιράτα: 4.000 άλογα στην άμμο! (+video)

Ελλάδα 19:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Dragster στα Εμιράτα: 4.000 άλογα στην άμμο! (+video)

ΝΕΑ

Dragster στα Εμιράτα: 4.000 άλογα στην άμμο! (+video)

ΝΕΑ

Σε μια περιοχή του κόσμου που τα περισσότερα προβλήματα είναι λυμένα, ένας αγώνας dragster πάνω στην άμμο μοιάζει με ένα απόλυτα φυσιολογικό θέαμα.

Advertisement
Advertisement

Για τους κατοίκους των Εμιράτων, το βασικό πρόβλημα είναι πως θα ξοδέψουν τον χρόνο τους και τα πολλά χρήματά τους. Και ένας από τους πιο ελκυστικούς συνδυασμούς και των δύο είναι να φτιάχνουν τα αυτοκίνητά τους και να συμμετέχουν σε κάθε μορφής αγώνα.

Και όταν όλα έχουν εξαντληθεί στην άσφαλτο, σειρά έχει η άμμος, η οποία αφθονεί σε αυτά τα μέρη. Μετά τις αναβάσεις σε αμμόλοφους, σειρά έχει και ο αγώνας dragster πάνω στην άμμο για μία μορφή αγώνα που συγκεντρώνει πολλή τρέλα, χιλιάδες άλογα και πάσης φύσεως μηχανολογικές ακρότητες.

Τα “αυτοκίνητα” που συμμετέχουν είναι κατά κύριο λόγο ιδιοκατασκευές, με κινητήρες που έχουν δεχθεί κάθε είδους χειρουργική διαδικασία, και με την απόδοσή τους να κυμαίνεται από τα ταπεινά 500-600 άλογα έως και πάνω από 1.500, όταν μπει στο παιχνίδι ο LS V8 των Αμερικανών.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν και ακρότητες όπως το “τέρας” που εμφανίζεται στο τέλος του video με πάνω από 4.000 άλογα, το οποίο έχει τόση δύναμη που μπορεί να ανοίξει την ευθεία ως άλλη διώρυγα του Σουέζ.

Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζονται αμέτρητες ώρες εργασίας, ειδικά ογκώδη ελαστικά για να μπορούν να πατήσουν πάνω στην χαλαρή άμμο, και ατελείωτη τρέλα. Την οποία μπορείτε να απολαύσετε πατώντας το play στο video για να δείτε πως γίνονται κόκκοι άμμου χιλιάδες δολάρια μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σούζα με την twin turbo Corvette σε πίστα dragster (+video)
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα φτιάχνουν υπεραυτοκίνητο (Video)
Από τα Εμιράτα στο Ομάν με… το πλάι (video)