Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 429…

Ελλάδα 12:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα νέα της πιάτσας, 429…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 429…

ΝΕΑ

Επειδή μέρες που είναι και θέλουμε να χαλαρώσουμε, όσοι φύγετε με αυτοκίνητο μην ξεχάσετε, καλού – κακού, να κάνετε και τον απαραίτητο έλεγχο…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή Μεγάλη Εβδομάδα να έχουμε. Πέρασε ο καιρός, διανύουμε ήδη τις ημέρες των εορτών του Πάσχα και ετοιμαζόμαστε για δύο πράγματα. Το πρώτο να… φύγουμε από τις μεγάλες πόλεις και το δεύτερο να ζήσουμε την Ανάσταση του Κυρίου στις εκκλησίες που βρίσκονται κυρίως στα χωριά μας (ή… ότι έχει ο καθένας απ’ όπου κατάγεται).

Το μυαλό μας σίγουρα έχει αρχίσει να ξεφεύγει και να χαλαρώνει, οπότε χρειάζεται υπομονή λίγες… ημέρες ή ώρες! Βέβαια επειδή πολλοί θα ταξιδέψουν με το όχημά τους, καλό είναι να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους πριν φύγουν, για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως και τους χαλάσει όλη η διάθεση. Μην ξεχνάμε από την άλλη πως θα πρέπει να έχουμε τα μάτια μας 14, γιατί με τόση κίνηση εκεί έξω και με τόση… χρήση κινητού τηλεφώνου, τα πράγματα δυσκολεύουν και γίνονται επικίνδυνα.

Για όσους μείνουν πίσω, είναι σίγουρο πως θα χαλαρώσουν αλλά και θα ηρεμήσουν από την καθημερινή… τρέλα, με την κίνηση αλλά και τους οδηγούς που δεν νοιάζονται για τους άλλους. Με λίγα λόγια, ας ρίξουμε ρυθμούς, ας γεμίσουμε μπαταρίες και ας επιστρέψουμε από την επόμενη εβδομάδα πιο δυνατοί και πιο δημιουργικοί.

Αυτές τις ημέρες που θα έχει πολύ κίνηση ας έχουμε τα μάτια μας 14

Αισιόδοξα μηνύματα

Advertisement
Advertisement

Η αγορά του αυτοκινήτου πάντως πάει αρκετά καλά, τα μηνύματα είναι αισιόδοξα και παρά τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο, εμείς συνεχίζουμε δημιουργικά. Μην ξεχνάμε πως περάσαμε 12 σκληρά χρόνια, οπότε τώρα σηκώνουμε κεφάλι σε όλα τα επίπεδα και τους κλάδους.

Παίζει πολύ τώρα τελευταία με Μέσα, εταιρείες και φυσικά δημοσιογράφους. Όποιος ασκεί κριτική ή γράφει την άποψή του «κόβεται» ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που η κριτική γίνεται για… άλλους λόγους οπότε και σε αυτές τις περιπτώσεις οι εταιρείες κρατούν αποστάσεις.

Δεν θα σας κουράσω άλλο σήμερα, απλά να ευχηθώ καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση και ραντεβού (επειδή θα με ρωτήσετε) τη Δευτέρα του Πάσχα.

Advertisement

Καλό διάβασμα και να περάσετε/με όλοι τέλεια!

Και να πέσουμε έχουμε πάντα τη δύναμη να σηκωνόμαστε !

Στείλτε μας τα νέα σας…

Μην ξεχνάτε πως όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Advertisement

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
«Όταν ακούω κάποιον να λέει ότι η παιδική του ηλικία ήταν η πιο ωραία περίοδος της ζωής του, σκέφτομαι: φίλε, είχες μια πολύ ασήμαντη ζωή».
Ουίνστον Τσώρτσιλ


Ο Απρίλιος αποδεικνύεται πολύ δυνατός για την αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων, κάτι που αποτυπώνεται στις πωλήσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία (ανεπίσημα) που έχουμε στην διάθεση μας, μέχρι και την Παρασκευή 26 Απριλίου οι ταξινομήσεις άγγιξαν τις 10.864 ταξινομήσεις. Η ποσοστιαία άνοδος συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο βρίσκεται στο +54.5%.


Το TOP20 των εταιρειών αναφορικά με τις ταξινομήσεις έως και την Παρασκευή 26 Απριλίου είχαν ως εξής:

Toyota 2.229
Suzuki 1.003
Peugeot 960
Hyundai 908
Skoda 600
Citroen/DS 568
VW 506
Opel 504
Fiat 443
Mercedes 393
BMW 288
Audi 287
KIA 235
MG 228
Ford 224
Dacia 173
Tesla 163
Nissan 157
Mazda 149
CUPRA 111


Οι made in China μάρκες αυτοκινήτου και μέχρι τις 27 Απριλίου ταξινόμησαν συνολικά 245 αυτοκίνητα. Οι πωλήσεις ανά μάρκα είχαν ως εξής:

MG 228
BYD 17
Lynk&Co 2
Seres 2
Yodo 1


Έφυγε στα 67 του χρόνια ο Χρήστος Μπαντούνας, ένας από τους πιο σημαντικούς φωτορεπόρτερ των ελληνικών αγώνων αυτοκινήτου. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε προβλήματα υγείας που επιδεινώθηκαν όταν νόσησε από καρκίνο. Η απώλεια του βύθισε στο πένθος την οικογένεια του μηχανοκίνητου αθλητισμού που μόνο καλά λόγια είχε να λέει για τον επαγγελματία που υπηρέτησε το χώρο πάνω από 50 χρόνια…


Μία νέα μάρκα προερχόμενη από την Κίνα ξεκινά τις πωλήσεις στην Ελλάδα. Πρόκειται γα την DFSK, η οποία διαθέτει στην γκάμα της τρία μοντέλα (SUV) που εφοδιάζονται με κινητήρες βενζίνης και Plug-in Hybrid. Τα αυτοκίνητα θα εισάγει και διανέμει από τον Ιούνιο, ο Όμιλος Σπανός. Αρχικά θα δούμε τα μοντέλα (κατά πάσα πιθανότητα) στον ίδιο χώρο που βρίσκεται και η Seres (επίσης μάρκα του Ομίλου Σπανός) στη λεωφόρο Κηφισίας 286. Αναφορικά με τις τιμές, αυτές θα ξεκινούν οριακά κάτω από τα 20.000 ευρώ.


Μπορεί η Suzuki να μην… ακούγεται πολύ, όμως παίζει πολύ δυνατά τους τελευταίους μήνες. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία του Σ.Ε.Α.Α. (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) όπου το πρώτο τρίμηνο η μάρκα «τρέχει» με +84,5% και βρίσκεται στην 5η θέση, ενώ τον Απρίλιο (έως 26/4) είναι στη δεύτερη θέση, πίσω από την Toyota. Η στρατηγική του εμπορικού διευθυντή Βασίλη Θεοδώρου φαίνεται πως πιάνει τόπο…


Η Toyota στήριξε τη μεταφορά της Ολυμπιακής φλόγας με στόλο οχημάτων που διέθεσε στη Ολυμπιακή επιτροπή. Μεταξύ άλλων και… συνηθισμένων μοντέλων ξεχώρισε ένα πρωτότυπο και συγκεκριμένα το LQ. Το εν λόγω που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (AI) είναι αμιγώς ηλεκτρικό και εφοδιάζεται με μπαταρίες στερεού τύπου. Εδώ και χρόνια βρίσκεται σε στάδιο εξέλιξης και με αυτό η Toyota θέλει να πετύχει αυτονομίες πάνω από 1.000 χιλιόμετρα, να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια, πολύ γρήγορη φόρτιση και χαμηλότερο βάρος.


Η insurancemarket δραστηριοποιείται στον ασφαλιστικό κλάδο και προχώρησε σε μία κίνηση… ζηλευτή για κάθε εργαζόμενο. Επειδή το 2023 τα πήγε πολύ καλά έδωσε bonus στους εργαζόμενους της έναν μηνιαίο μισθό! Να σημειώσουμε πως την περασμένη χρονιά έκλεισε με 550.000 ασφαλιστικά συμβόλαια.


Η εταιρεία ελαστικών Kumho στηρίζει τον Αθλητικό Σύλλογο Ανθρώπων με Αναπηρία «Ελπίδα». Ο συγκεκριμένος μη κερδοσκοπικός οργανισμός έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη, δραστηριοποιείται στον χώρο του αθλητισμού των ΑμεΑ και αποτελεί μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία.


Έπεσαν οι διελεύσεις λόγω Πάσχα, καθώς πολλοί είναι αυτοί που έφυγαν για… 10ήμερο. Από την άλλη μαθαίνουμε από την πιάτσα πως οι παραγγελίες έχουν ανοδική τάση.


Ειδική έκδοση για το αυτοκίνητο ετοιμάζει για 14η χρονιά η Real News. Όπως μαθαίνουμε θα κυκλοφορήσει στις 26 Μαΐου και την επιμέλεια θα την έχει ο Σπύρος Ρέκκας.


Φανερά εκνευρισμένος βγήκε σήμερα στην ΕΡΑ Σπορ ο Πάρις Ποντίκας έχοντας αποδέκτες PR εταιρειών. Αιτία, ο τρόπος επιλογής δημοσιογράφων που γίνονται σε παρουσιάσεις και αποστολές.


Το θέμα τη ασφάλειας και ιδίως τις ημέρες που διανύουμε έθιξε η ομάδα του τηλεοπτικού Traction στην εκπομπή που μεταδόθηκε την Κυριακή 28 Απριλίου.


Το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου θα κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του περιοδικού CAR μαζί με το Πρώτο Θέμα.


Το περιοδικό 4 Τροχοί θα κυκλοφορήσει το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου μαζί με την Καθημερινή.


Στην περιοχή της Ψάθας Αλεποχωρίου πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 27-28 Απριλίου ο δεύτερος γύρος του πανελληνίου πρωταθλήματος αναβάσεων. Το απόλυτο χρόνο ημέρας σημείωσε ο Μάριο Ηλιόπουλο με Ford Fiesta, ο οποίος κατέκτησε και την πρώτη θέση στην κατηγορία Saloon.


Ηλεκτρικό τρίκυκλο made in Greece ετοιμάζει ο Όμιλος Σαρακάκη και θα απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες και σε νησιά. Όπως μαθαίνουμε θα το δούμε στο δρόμο μετά το καλοκαίρι.


Μπορεί στην Ελλάδα να μην κατασκευάζουμε αυτοκίνητα αλλά όπως φαίνεται κατασκευάζουμε… σκάφη τα οποία εξάγουμε σε πολλές χώρες του κόσμου. Πρόσφατα η Rafnar έφτιαξε ένα διασωστικό σκάφος το οποίο τις επόμενες ημέρες θα παραδώσει στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους για να επιχειρεί στην Καραϊβική.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
Βασίλης Σαρημπαλίδης: 171.800
Trcoff: 73.900
Tractiongr: 32.100
Drive magazine: 27.600
Gocar: 20.800
Carotogr: 15.500
CarGuysGr: 15.200
Εκπομπή Οδηγώντας: 6.530
Autobeat: 6.380
Newsauto: 5.500
George Sargiannidis: 5.420
4Τροχοί: 4.640
Auto Τρίτη: 3.730
Panos Seitanidis: 2.450
ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.960
Enkinisi: 1.700

  • η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 29/4/2024 (12:00)