Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Εδώ η Harley Davidson απέτυχε οικτρά

Ελλάδα 10:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εδώ η Harley Davidson απέτυχε οικτρά

NEWSMOTO

Εδώ η Harley Davidson απέτυχε οικτρά

NEWSMOTO

Η Harley-Davidson προσπάθησε με την MT500 να επιβιώσει οικονομικά, αλλά δεν τα κατάφερε.

Advertisement
Advertisement

Μία από τις πιο σπάνιες Harley-Davidson που κατασκευάστηκαν ποτέ είναι η MT500. Η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα σχεδιάστηκε με έναν ειδικό σκοπό που ήταν η αμερικανική εταιρεία να προσελκύσει το στρατό των ΗΠΑ προκειμένου να αντλήσει πόρους για την επιβίωση και ανάπτυξή της.

Το σχέδιο ωστόσο – το οποίο είχε δουλέψει προς όφελός της στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο – έπεσε στο κενό καθώς κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τη συγκεκριμένη μοτοσικλέτα. Μάλιστα, μια από τις δικαιολογίες της απόρριψης του project από τους επικεφαλής του στρατού ήταν ότι δεν χρησιμοποιούσε ως καύσιμο το diesel, άρα δεν θα μπορούσε να προσαρμοστεί στο στόλο.

Advertisement
Advertisement

Η Harley-Davidson MT500 ήταν μια μοτοσικλέτα βασισμένη στο σχέδιο της βρετανικής CCM και της ιταλικής SWM. Πάνω σε ένα ενισχυμένο ατσάλινο πλαίσιο είχε τοποθετηθεί ο μονοκύλινδρος, αερόψυκτος κινητήρας Rotax των 482 κ.εκ. ο οποίος ήταν ότι πιο αξιόπιστο μπορούσε να συναντήσει κανείς σε Ευρώπη και Αμερική. Το κιβώτιο ταχυτήτων ήταν 5τάχυτο και εύκολα μπορούσε να ανταπεξέλθει στους 32 ίππους της μοτοσικλέτας.

Το βάρος της MT500 ήταν 161 κιλά και οι αναρτήσεις αποτελούνταν από ένα τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και δύο αμορτισέρ πίσω. Στα πλευρικά της μοτοσικλέτας υπήρχαν δοχεία καυσίμου, σκληρές βαλίτσες μεταφοράς οπλισμού και πολεμικού υλικού, ενώ είχε ακόμα και βάσεις για χρήση όπλου.

Advertisement

Η Harley Davidson MT500 μπορεί να απέτυχε εμπορικά, ωστόσο στις μέρες μας αποτελεί ένα άκρως συλλεκτικό μοντέλο. Πολύ λίγα κομμάτια έχουν μείνει αυθεντικά και πρόσφατα ένα από αυτά εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο σε άριστη κατάσταση με μόλις 10 χιλιόμετρα στο οδόμετρό του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο infotainment της Harley Davidson μόνο καφέ δεν φτιάχνει (+video)
Επετειακή έκδοση CVO της Harley Davidson Pan America (+video)
Το King of Bagger έρχεται στην Ευρώπη (+video)