Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το εσωτερικό του πολυτελούς LEVC L380 EV

Ελλάδα 12:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το εσωτερικό του πολυτελούς LEVC L380 EV

ΝΕΑ

Αυτό είναι το εσωτερικό του πολυτελούς LEVC L380 EV

ΝΕΑ

Ο κατασκευαστής των γνωστών, μαύρων ταξί του Λονδίνου αποκάλυψε την γεμάτη πολυτέλειες καμπίνα του ηλεκτρικού του MPV.

Advertisement
Advertisement

Πριν μερικούς μήνες, το LEVC L380 προκάλεσε αίσθηση στο ευρύ κοινό , αρχικά λόγω της ονομασίας του που παραπέμπει στο Airbus A380 και έπειτα, λόγω του ότι είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της μάρκας που βασίζεται στην καινοτόμο πλατφόρμα SOA (Space-Oriented Architecture).

Γνωρίζαμε εξ αρχής ότι θα επρόκειτο για ένα πολυτελές, ηλεκτρικό MPV, παρόμοιο με το Volvo EM90, το οποίο ανήκει επίσης στον Όμιλο Geely, όπως και η LEVC.

Η παρουσίαση όχι μόνο δεν απογοήτευσε, αλλά εντυπωσίασε. Ομολογουμένως, ο εσωτερικός διάκοσμος του L380 είναι μαγικός. Μπορείς να εντοπίσεις οκτώ δερμάτινα καθίσματα (λογικά θα υπάρξει και 6θέσια έκδοση), ενώ η ταπετσαρία έχει επένδυση Alcantara και λεπτομέρειες από χρώμιο.

Advertisement
Advertisement

Τα καθίσματα μπορούν να διπλωθούν επίπεδα, ώστε οι επιβάτες να έχουν τη δυνατότητα να κοιμηθούν. Επίσης, κάθε ένας τους έχει πρόσβαση σε μία μεγάλη οθόνη η οποία βρίσκεται στην πλάτη των εμπρός καθισμάτων. Ακόμη, από την οθόνη στο υποβραχιόνιο του καθίσματός του, ο επιβάτης μπορεί να διαχειριστεί τις λειτουργίες της οθόνης που έχει μπροστά του.

Από άλλα χαρακτηριστικά που μαγνητίζουν το βλέμμα, έχουμε μία μεγάλη ηλιοροφή, εσωτερικό φωτισμό, ενώ εντοπίζεις και διάφορα σημεία που παραπέμπουν σε εμβληματικά μέρη του Λονδίνου, όπως το Tower Bridge, το Big Ben και το London Eye. Το τελευταίο εντοπίζεται στις ζάντες.

Τα οκτώ καθίσματα στο εσωτερικό του χωρίζονται σε τέσσερις σειρές με δύο η κάθε μία. Αυτά της τελευταίας σειράς μπορεί να διπλωθούν και να αποθηκευτούν, την ώρα που αυτά της τρίτης σειράς έχουν τη δυνατότητα να ρυθμιστούν μπρος-πίσω για την άνεση των εκεί επιβατών.

Advertisement

Για το LEVC L380 EV, οι Κινέζοι γράφουν πως οι διαστάσεις του είναι 5,316 μέτρα μήκος, 1,998 μέτρα πλάτος, 1,940 μέτρα ύψος, ενώ το συνολικό του βάρος έχει μετρηθεί στους 2,8 τόνους.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του L380 δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμα από τη LEVC, κάτι που πρόκειται να συμβεί του χρόνου. Ωστόσο, οι πληροφορίες του κινεζικού Τύπου μιλούν για 270 ίππους στον εμπρός άξονα με μία μπαταρία είτε 73 είτε 120 kWh, με μέγιστη αυτονομία στα περίπου 700 χιλιόμετρα.

Advertisement

Βέβαια, η LEVC έχει επιβεβαιώσει ότι η πλατφόρμα SOA θα μπορέσει να φιλοξενήσει και δύο ηλεκτροκινητήρες, άρα και τετρακίνηση με συνδυαστική ισχύ που θα ξεπερνάει τους 540 ίππους. Ωστόσο, δεν έχει γνωστοποιήσει εάν κάτι τέτοιο θα διατεθεί στο L380.

Η πλατφόρμα SOA είναι πολύ ευέλικτη και είναι έτσι σχεδιασμένη, ώστε να μεγιστοποιεί το εσωτερικό του ηλεκτρικού MPV και μπορεί να φιλοξενήσει αμάξωμα με μήκος από 4,86 έως 5,95 μέτρα. Επίσης, αναμένεται να χρησιμοποιηθεί τόσο σε επιβατικά του Ομίλου Geely, όσο και σε επαγγελματικά οχήματα.

Το LEVC L380 EV έχει ήδη μπει στην παραγωγή και αναμένεται να λανσαριστεί και εκτός Κίνας. Γνωρίζουμε ότι στην Μεγάλη Βρετανία θα διατεθεί το 2026, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστοποιηθεί κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Advertisement