Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πιο «παλαβό» Humvee που υπάρχει είναι 6τροχο! (+video)

Ελλάδα 9:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πιο «παλαβό» Humvee που υπάρχει είναι 6τροχο! (+video)

ΝΕΑ

Το πιο «παλαβό» Humvee που υπάρχει είναι 6τροχο! (+video)

ΝΕΑ

Το Humvee της AM General είναι ένα από τα πιο επιβλητικά στρατιωτικά οχήματα που υπάρχουν. Φανταστείτε το και σε 6τροχο.

Advertisement
Advertisement

Σε δυσθεώρητα επίπεδα έφτασε το Humvee, καθώς η Danton Arts Kustoms το τροποποίησε τόσο πολύ που το έκανε να μοιάζει με ένα πολύ χαμηλωμένο pickup 6×6. Μάλιστα, του πρόσθεσε και τον Hellcat V8 των 6,2 λίτρων του Dodge Challenger που αποδίδει 717 ίππους!

Η γαλλική Danton Arts Kustoms με τη Frenchy Export LLC ανέλαβαν τις τροποποιήσεις του στρατιωτικού οχήματος, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε από την AM General το 2009.

Ξεκίνησαν από το σασί που κατασκευάστηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να υποδεχθεί τρεις άξονες και έξι τροχούς. Η ψηλή οροφή «κόπηκε» ουσιαστικά και έγινε πιο πλακέ, για να ακολουθήσει την πολύ μικρή απόσταση του δαπέδου από το έδαφος.

Advertisement
Advertisement

Οι τροχοί του είναι custom και θυμίζουν περισσότερο εκείνους που μπαίνουν σε μεγάλα pickup. Οι διαστάσεις των εμπρός είναι 245/40/20 και των πίσω είναι 305/35/24.

Κοιτώντας το -τέως- στρατιωτικό όχημα από πίσω, η τεράστια αεροτομή που έχει παρθεί από αεροσκάφος μαγνητίζει αμέσως το βλέμμα. Φυσικά, τροποποιήθηκε τόσο ώστε να μπαίνει στο Humvee, δεν τοποθετήθηκε αυτούσια.

Advertisement

Παρότι μοιάζει λες και βγήκε από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτό το Humvee διαθέτει δυνατότητα απομακρυσμένης εκκίνησης του συστήματος πρόωσης μέσω smartphone, φώτα και κόρνα. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι ένα αυτόματο GM 4L80-E.

Advertisement

Από άλλα χαρακτηριστικά του, τα όργανα που βλέπει ο οδηγός είναι ψηφιακά, υπάρχουν δίσκοι φρένων σε κάθε έναν από τους έξι τροχούς και μηχανισμός power steering.

Το εσωτερικό είναι κάθε άλλο παρά πολυτελές, αφού κάποια μεταλλικά μέρη του αμαξώματος φαίνονται και τα bucket καθίσματα είναι επίσης μεταλλικά. Τουλάχιστον, έτσι θυμίζει λίγο τον στρατιωτικό του χαρακτήρα.

Όποιον τον ιντριγκάρει η συγκεκριμένη παράδοξη σχεδίαση, πρέπει να γνωρίζει πως αυτό το 6τροχο Humvee θα μπει σε δημοπρασία μέσω του οίκου Barret-Jackson. Η δημοπρασία έχει ξεκινήσει από τις 20 Ιανουαρίου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Ricochet ήρθε για να ταπεινώσει τα Hummer (+video)
Κατάταξη στον στρατό και για το GMC Hummer EV
Πότε θα γίνουν ηλεκτρικά και τα στρατιωτικά οχήματα;