Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία Mercedes-Benz 300 SL που μαγνητίζει (+video)

Ελλάδα 4:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία Mercedes-Benz 300 SL που μαγνητίζει (+video)

ΝΕΑ

Μία Mercedes-Benz 300 SL που μαγνητίζει (+video)

ΝΕΑ

Είναι ούτως ή άλλως ένα από τα πιο εμβληματικά και θρυλικά μοντέλα της γερμανικής μάρκας. Το συγκεκριμένο όμως, ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.

Advertisement
Advertisement

Το δύσκολο εγχείρημα της αναπαλαίωσης και τροποποίησης αυτής της Mercedes-Benz 300 SL ανέλαβε η βιομηχανία S-Klub LA, η οποία εξειδικεύεται στη δημιουργία και τη σχεδίαση αυτοκινήτων. Ακόμα και για εκείνη βέβαια, το πρότζεκτ αυτό ήταν πολύ δύσκολο, σε σημείο που έμεινε πίσω στο χρονοδιάγραμμά της.

Ένας εύπορος επιχειρηματίας από το Ντουμπάι είναι αυτός που ζήτησε τη συγκεκριμένη κατασκευή και η S-Klub LA ακολούθησε την παραγγελία του κατά γράμμα. Μάλιστα, τους ζήτησε αφού ολοκληρωθεί η επεξεργασία και η 300 SL είναι έτοιμη, να του τη στείλουν στα Εμιράτα.

Το πρώτο αίτημα στην S-Klub από τον Άραβα, ήταν η βαφή του αυτοκινήτου σε αυτό το ιδιαίτερο μεταλλικό γκρι (Nardo grey).

Advertisement
Advertisement

Έπειτα, ήθελε όλο το εσωτερικό να είναι πορτοκαλί. Έτσι, η αμερικανική βιομηχανία χρησιμοποίησε το πορτοκαλί της Lamborghini, κοσμώντας όλη την καμπίνα με δερμάτινη επένδυση αυτού του χρώματος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την 300 SL Gullwing να βάφεται στο συγκεκριμένο χρώμα εξωτερικά. Το πορτοκαλί όμως, είναι κάτι εντελώς… πρωτόγνωρο. Η ομάδα της S-Klub ζορίστηκε πάρα πολύ να βάψει κάθε λεπτομέρεια του αμαξώματος.

Advertisement

Το αυτοκίνητο ήταν να παρουσιαστεί πέρυσι στην Έκθεση της SEMA 2023, αλλά η βαφή και τα μέρη από κάρμπον που προστέθηκαν τους καθυστέρησαν πάρα πολύ και το αυτοκίνητο δεν εμφανίστηκε ποτέ εκεί.

Advertisement

Ο ιδιοκτήτης που ζήτησε αυτήν την αναπαλαίωση ονομάζεται Bijan. Έτσι, για να τον τιμήσει, η S-Klub LA βρήκε ένα έμβλημα το οποίο εμπεριέχει το όνομά του και το πρόσθεσε. Επίσης, προστέθηκε και ένα ηχοσύστημα Addison και φώτα LED.

Εδώ και λίγες εβδομάδες, αυτή η πολύ ιδιαίτερη Mercedes-Benz 300 SL βρίσκεται στα χέρια του ιδιοκτήτη της, όπως ακριβώς την παρήγγειλε.

Καθυστέρησε, αλλά μάλλον άξιζε την αναμονή. Τουλάχιστον, θα βρει ένα οικείο μέρος, όπου βρίσκονται πολλά ακόμα υπερβολικά σε εμφάνιση και επιδόσεις αυτοκίνητα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο ξεχωριστή είναι αυτή η Mercedes-Benz 300 SL;
Μία… φανταστική Mercedes-Benz 300 SL
Πιο φτηνή η Mercedes-Benz A-Class