Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Nio συστήνει τη Firefly και την Alps στην Ευρώπη

Ελλάδα 7:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Nio συστήνει τη Firefly και την Alps στην Ευρώπη

ΝΕΑ

H Nio συστήνει τη Firefly και την Alps στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Τα στελέχη της Nio αποφάσισαν να ιδρύσουν δύο νέες εταιρείες οι οποίες θα ονομάζονται Firefly και Alps και θα διαθέτουν τα αυτοκίνητά τους στην ευρωπαϊκή αγορά.

Advertisement
Advertisement

Η Nio αντιπροσωπεύεται στην Ευρώπη από το 2021 έχοντας ξεκινήσει από τη Νορβηγία. Στη συνέχεια, οι άνθρωποί της αποφάσισαν να επεκταθούν στοχευμένα και σε άλλες βασικές αγορές της Γηραιάς Ηπείρου στις οποίες οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών είναι υψηλές αριθμητικά.

Ωστόσο, τα στελέχη της Nio, βλέποντας την προσπάθεια που κάνουν πολλές άλλες κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες να εισέλθουν εντός του 2023 στην ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά, θέλησαν να κάνουν το ίδιο.

Όμως, αυτή τη φορά θα το πράξουν όχι με την ίδια (Nio) αλλά με δύο θυγατρικές της. Όπως έγινε γνωστό, θα ιδρύσουν τη Firefly και την Alps οι οποίες θα εξελίξουν και θα διαθέτουν πιο προσιτά μοντέλα σε σχέση με αυτά της μητρικής.

Nio eT7.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα αρχίσουν να αντιπροσωπεύονται στην Ευρώπη από το 2025 και έπειτα και τα μοντέλα τους θα στοχεύουν εμπορικά στα αντίστοιχα ευρωπαϊκής μαζικής παραγωγής. Μάλιστα, σκοπός τους είναι να ξεκινά η τιμή τους από τα 25.000 ευρώ και να έχουν τη δυνατότητα εναλλαγής μπαταριών.

Πλέον, το επιχειρηματικό σχέδιο της Nio είναι ακολουθήσουν την πρακτική της άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών να έχουν και μια άλλη εταιρεία. Για παράδειγμα, η Nissan με την Infiniti, η Toyota με τη Lexus, η Geely με την Geometry κ.λπ.

Η Nio θα έχει τον χαρακτήρα μιας εταιρείας η οποία θα κατασκευάζει πιο πολυτελή οχήματα, ενώ οι Firefly και Alps περισσότερο προσιτά. Τα στελέχη της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας αφήνουν να εννοηθεί ότι θα στοχεύον τόσο στα φτηνότερα ευρωπαϊκά αμιγώς ηλεκτροκίνητα νέα μοντέλα, όπως και τα αντίστοιχο κινεζικά τα οποία έχουν αρχίζει να διατίθενται στην Ευρώπη.

Advertisement

Τέλος, η Nio εξελίσσει μια καινούργια πλατφόρμα αρχιτεκτονικής 800 Volt την οποία θα χρησιμοποιεί στα δικά της καινούργια αμιγώς ηλεκτρικά. Μάλιστα, αυτή θα μπορεί να επωφελείται από την πρακτική εναλλαγής των μπαταριών που εφαρμόζει ήδη, ώστε να μην καθυστερεί ο οδηγός στη διαδρομή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή είναι η εξήγηση γιατί θα κυριαρχήσουν οι Κινέζοι
Τρέμει η Apple το smartphone της Nio (+video)
Ποιο είναι το νέο μοντέλο της Nio για την Ευρώπη;

Advertisement