Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο είναι το νέο μοντέλο της Nio για την Ευρώπη;

Ελλάδα 4:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιο είναι το νέο μοντέλο της Nio για την Ευρώπη;

ΝΕΑ

Ποιο είναι το νέο μοντέλο της Nio για την Ευρώπη;

ΝΕΑ

Η Nio έχει αρχίσει να επεκτείνεται στην ευρωπαϊκή αγορά όχι μόνο αναφορικά με το δίκτυό της αλλά και με την αύξηση του αριθμού των μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

Το πιο πρόσφατο είναι το EL6, ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV το οποίο έχει αρχίσει να διαθέτει ήδη η Nio στην Ευρώπη. Αυτό βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με του τετράθυρου ET5, όμως οι διαστάσεις του είναι μεγαλύτερες, συγκριτικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνει η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία, το αμάξωμα του EL6 έχει μήκος 4.854 χλστμ., πλάτος 1.995 χλστμ., ύψος 1.703 χλστμ., ενώ το μεταξόνιό του φτάνει τα 2.915 χλστμ.

Από τις διαστάσεις του διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για ένα σχετικά μεγάλων διαστάσεων όχημα το οποίο είναι και ευρύχωρο. Αναφορικά με τις μπαταρίες του, έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 70 kWh και -σύμφωνα με τη Nio- δίνουν στο όχημα μέγιστη θεωρητική αυτονομία 483 χλμ.

Advertisement
Advertisement

Να σημειώσουμε ότι και για το EL6 η εταιρεία ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία που εφαρμόζει σε άλλα μοντέλα της αναφορικά με τις μπαταρίες. Δηλαδή, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να μεταβεί σε έναν σταθμό της και να αντικαταστήσει τις άδειες που υπάρχουν στο όχημα με άλλες ήδη φορτισμένες, για να γλυτώνει χρόνο. Η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από τρία λεπτά της ώρας.

Φυσικά, πάντα υπάρχει ο τρόπος να φορτίζει τους συσσωρευτές του οχήματός του με τον κλασικό τρόπο, σε περίπτωση που δεν υπάρχει πλησίον του τέτοιος σταθμός ανταλλαγής μπαταριών.

Advertisement

Το EL6 έχει δύο ηλεκτροκινητήρες. Ο εμπρός, είναι επαγωγικός (ασύγχρονος) και αποδίδει μέγιστη ισχύ 204 ίππους. O πίσω, είναι σύγχρονος, μόνιμου μαγνήτη, και αποδίδει 286 ίππους. Σύμφωνα με τη Nio, η μέγιστη συνδυαζόμενη απόδοσή του είναι 490 ίπποι και η μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή του φτάνει τα 700 Nm.

Advertisement

Ένα από τα χαρακτηριστικά του EL6 είναι το υψηλό επίπεδο τεχνολογίας και εξοπλισμού που διαθέτει. Έτσι, στον τελευταίο περιλαμβάνεται και το σύγχρονο λογισμικό «ADAM» το οποίο λαμβάνει δεδομένα από συνολικά 33 αισθητήρες που υπάρχουν στο αμάξωμα.

Επίσης, διαθέτει και το καινούργιο σύστημα «Intelligent Smooth Stop» χάρη στο οποίο ρυθμίζεται αυτόματα η πίεση στο σύστημα πέδησης για την ομαλότερη ακινητοποίηση του οχήματος.

Η ανάρτησή του διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ (από τα οποία λαμβάνονται δεδομένα με ρυθμό 500 φορές ανά δευτερόλεπτο) για να προσαρμόζεται διαρκώς στην επιφάνεια του δρόμου και να παρέχει άνεση και καλή οδική συμπεριφορά.

Advertisement

Τέλος, αναφορικά με τις επιδόσεις του EL6, η Nio ανακοινώνει ότι επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Nio ET5 Touring: Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό στέισον παγκοσμίως
Nio: Αντικατάσταση μπαταρίας σε 3 λεπτά πλέον
Πόσα ηλεκτρικά SUV πωλούνται στην Κίνα;