Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σκέψεις να έρθει στην Ευρώπη το νέο Toyota bZ3X

Ελλάδα 6:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σκέψεις να έρθει στην Ευρώπη το νέο Toyota bZ3X

ΝΕΑ

Σκέψεις να έρθει στην Ευρώπη το νέο Toyota bZ3X

ΝΕΑ

Η Toyota άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το νέο της οικογενειακό SUV να πουληθεί και στις αγορές της Ευρώπης.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα μοντέλα της Toyota που ξεχώρισαν στην Έκθεση του Πεκίνου είναι το νέο μεγάλο SUV bZ3X. Πρόκειται για ένα καινούριο ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την κινεζική GAC και στοχεύει περισσότερο στην άνεση και την οικογενειακή χρηστικότητα τόσο στην πόλη όσο και στο ταξίδι.

Εξωτερικά το bZ3X ακολουθεί τον αεροδυναμικό σχεδιασμό της σειράς με μεγάλες καθαρές επιφάνειες και διακριτικά φωτιστικά σώματα στη μάσκα. Το μέγεθός είναι αρκετά μεγάλο και μπορεί να φιλοξενήσει άνετα πέντε επιβάτες με τις αποσκευές τους.

Στην καμπίνα η πολυτέλεια είναι αυξημένη, το ίδιο και το ψηφιακό περιβάλλον καθώς έχει αναβαθμιστεί η μεγάλη οθόνη πληροφοριών προσφέροντας ακόμα καλύτερη συνδεσιμότητα και ψυχαγωγία.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota αναφέρει επίσης ότι το καινούριο αυτοκίνητο διαθέτει την τελευταία γενιά ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζεται αν υπάρχει σύστημα αυτόνομης οδήγησης και ποιου επιπέδου. Η μπαταρία προέρχεται από την BYD και χαρίζει αυτονομία 600 χιλιομέτρων στο SUV, ενώ ο δείκτης αεροδυναμικής αντίστασης είναι πολύ χαμηλός στα 0,22 Cd.

Εκτός από το bZ3X η Toyota είχε στο Πεκίνο και ένα παρόμοιο μοντέλο σε έκδοση fastback το οποίο ονόμασε bZ3C. Και τα δύο αυτοκίνητα αναμένεται να είναι διαθέσιμα στην αγορά της Κίνας την επόμενη χρονιά και υπάρχουν σκέψεις από τους ανθρώπους της Toyota να φτάσουν στην Ευρώπη.