Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σύντομα μπαταρίες στερεού τύπου από την GAC Aion

Ελλάδα 9:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σύντομα μπαταρίες στερεού τύπου από την GAC Aion

ΝΕΑ

Σύντομα μπαταρίες στερεού τύπου από την GAC Aion

ΝΕΑ

Οι μπαταρίες στερεού ηλεκτρολύτη προεξοφλούνται ως η επόμενη σημαντική εξέλιξη για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα και οι εταιρείες προσπαθούν να τις έχουν το συντομότερο δυνατόν.

Advertisement
Advertisement

Ως γνωστόν, οι Κινέζοι έχουν σημαντικό μερίδιο στην παγκόσμια παραγωγή και διάθεση μπαταριών για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της πλειονότητας της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Απώτερος σκοπός όλων είναι η εξέλιξή τους για να προσφέρουν τη μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία και τον μικρότερο χρόνο φόρτισής τους. Έτσι, οι συσσωρευτές στερεού τύπου είναι αυτοί που συγκεντρώνουν τα πλεονεκτήματα αυτά .

Εκτός από την Toyota, με τη συγκεκριμένη τεχνολογία μπαταριών ασχολούνται και οι εταιρείες από την Κίνα. Μία από αυτές είναι και Hyper, μία θυγατρική εταιρεία της GAC Aion, η οποία ιδρύθηκε για να κατασκευάζει τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα του ομίλου τα οποία θα έχουν πολυτελή και σπορ χαρακτήρα.

Hyper SSR.
Advertisement
Advertisement

Εκπρόσωπος της Hyper ανακοίνωσε ότι το 2026 η εταιρεία θα είναι σε θέση να διαθέτει στην αγορά τα μοντέλα της με μπαταριές στέρεας κατάστασης οι οποίες θα παρέχουν αυτονομία μεγαλύτερη των 1.000 χλμ. με μία πλήρη φόρτισή τους.

Η GAC Aion ιδρύθηκε το 2017 και επίσης είναι θυγατρική εταιρεία του Ομίλου CAG Motor. Είναι ο είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κινεζικός κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων (μετά την BYD Motor) και η δεύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της ασιατικής χώρας η οποία έχει ανακοινώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την παραγωγή και τοποθέτηση μπαταριών αυτού του τύπου στα μοντέλα της.

IM Motors L6.

Η πρώτη είναι η SAIC Motor η οποία έχει ανακοινώσει ότι πρόκειται να αρχίσει να πουλά στην αγορά της Κίνας -και όχι μόνο- καινούργια αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα με μπαταρίες στερεού τύπου. Τα πρώτα θα είναι τα αυτοκίνητα της IM Motors, μιας ακόμα θυγατρικής αυτοκινητοβιομηχανίας του Ομίλου SAIC.