Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Αλλάζουν όλα με το νέο τεράστιο κοίτασμα που βρέθηκε

Ελλάδα 14:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αλλάζουν όλα με το νέο τεράστιο κοίτασμα που βρέθηκε

Mobility

Αλλάζουν όλα με το νέο τεράστιο κοίτασμα που βρέθηκε

Mobility

Αλλάζουν όλα για την ηλεκτροκίνηση αφού το «καύσιμο» της είναι οι σπάνιες γαίες οι οποίες είναι απαραίτητες κυρίως για τις μπαταρίες αλλά και για τους ηλεκτροκινητήρες.

Advertisement
Advertisement

Οι σχετικές έρευνες γεωλόγων και ηφαιστειολόγων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής δείχνουν ότι ενδεχομένως να υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κοίτασμα λιθίου στο δυτικό μέρος της χώρας.
Και αυτό, εκτός των άλλων, μπορεί να αλλάξει σημαντικά τα δεδομένα για την ηλεκτροκίνηση σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν τον Ιανουάριο του 2023 σε επικαιροποιημένη έρευνα του Γεωλογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ, τα μεγαλύτερα αποθέματα λιθίου υπάρχουν στη Χιλή.

Στη δεύτερη θέση είναι η Αυστραλία, στην τρίτη η Αργεντινή στην τέταρτη η Κίνα και στην πέμπτη η ΗΠΑ. Όμως, πρόσφατα έγινε γνωστό ότι πιθανότατα στο έδαφος της τελευταίας έχει εντοπιστεί ένα νέο κοίτασμα το οποίο είναι πολύ μεγάλο.

Advertisement
Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, αυτό εντοπίστηκε στα σύνορα των πολιτειών Όρεγκον και Νεβάδας, στα δυτικά των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Πρόκειται για την περιοχή McDermitt στην οποία έχει σχηματιστεί καλντέρα και όπως αναφέρουν οι πρώτες εκτιμήσεις η ποσότητά του υπολογίζεται στα 120 εκατομμύρια τόνους.

Σύμφωνα με τους ηφαιστειολόγους, εκεί εξερράγη το ηφαίστειο που υπήρχε εκεί πριν από 16 εκατομμύρια χρόνια δημιουργώντας το κοίτασμα. Βάσει των πρώτων εκτιμήσεων αυτό θα επιτρέψει να καλύψει τη ζήτηση σε λίθιο στην αμερικανική βιομηχανία (και όχι μόνοι) για τις επόμενες δεκαετίες.

Advertisement

Προς το παρόν συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί πόση είναι ακριβώς η ποσότητα του λιθίου και από πότε θα μπορεί να αρχίσει η εξόρυξή του. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργασίες στο μεταλλείο θα μπορούν να αρχίσουν εντός του 2026, εφόσον διαπιστωθεί ότι είναι συμφέρουσα σε αυτό το στάδιο η διαδικασία και από τη στιγμή που δοθούν έγκαιρα οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Χιλή κρατικοποιεί τη βιομηχανία εξόρυξης λιθίου
Έμεινα με ηλεκτρικό! Τι μπορεί να φταίει;
Τα ηλεκτρικά ΙΧ απειλούν τις ΗΠΑ με περιβαλλοντικό όλεθρο!