Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Νότια Κορέα, «Δούρειος Ίππος» των Κινέζων στις ΗΠΑ

Ελλάδα 17:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Νότια Κορέα, «Δούρειος Ίππος» των Κινέζων στις ΗΠΑ

ΝΕΑ

Η Νότια Κορέα, «Δούρειος Ίππος» των Κινέζων στις ΗΠΑ

ΝΕΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι σε διαμάχη με την Κίνα σε ό,τι αφορά στην εισαγωγή προϊόντων από αυτή, αλλά και στον περιορισμό της επιχειρηματικής δραστηριότητάς της στο έδαφός της.

Advertisement
Advertisement

Κατά συνέπεια, οι Κινέζοι περιορίζονται στο επιχειρείν στις ΗΠΑ, κάτι που προφανώς δεν τους αρέσει. Στον τομέα της Αυτοκινητοβιομηχανίας, οι αμερικανικές Αρχές προσπαθούν να περιορίσουν την εισαγωγή κινεζικών μοντέλων βάζοντας δασμούς και θέτοντας αυστηρά όρια ασφάλειας.

Επίσης, λαμβάνουν μέτρα για να αποτρέψουν τις επενδύσεις των Κινέζων στη δημιουργία εργοστασίων παραγωγής οχημάτων ή μπαταριών για αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Όμως, όλα δείχνουν ότι οι Κινέζοι βρήκαν τον τρόπο να παρακάμψουν τα κωλύματα που θέτουν οι Αμερικανοί σε αυτούς. Θα το πράξουν μέσω της συνεργασίας τους με νοτιοκορεατικές εταιρείες.

Advertisement
Advertisement

Η Νότια Κορέα έχει συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών με τις ΗΠΑ, συνεπώς μπορεί να ανταλλάσσει προϊόντα της και πραγματοποιεί επενδύσεις ανεμπόδιστα. Οι Κινέζοι, αξιοποιώντας τις συνεργασίες με τους Νοτιοκορεάτες, έχουν τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν στην Αμερική χρηματοδοτώντας τις επενδύσεις για λογαριασμό αυτών.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύτηκαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η Κίνα πρόκειται να επενδύσει τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ (περίπου 3,6 δις ευρώ) για τη δημιουργία εργοστασίων που θα κατασκευάζουν μπαταρίες. Αυτές, θα τοποθετούνται στα καινούργια οχήματα διάφορών εταιρειών αμερικανικών ή μη.

Advertisement

Επίσης, επωφελούμενοι από τη συνεργασία με τους Νοτιοκορεάτες, οι Κινέζοι θα μπορούν να εξάγουν στις ΗΠΑ μπαταρίες που κατασκευάζονται στη χώρα τους. Με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή με τη χρήση του συγκεκριμένου εμπορικού διαύλου, θα αποφεύγουν τους φόρους που ψήφισε πέρυσι η αμερικανική κυβέρνηση στον λεγόμενο «Νόμο για τη Μείωση του Πληθωρισμού».

Advertisement

Για παράδειγμα, η κινεζική εταιρεία Ningbo Ronbay New Energy Technology Co. έχει ανακοινώσει ότι θα παρέχει 80.000 τόνους πρόδρομων ουσιών για την παραγωγή μπαταριών στη Νότια Κορέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το εργοστάσιο της VinFast στις ΗΠΑ είναι γεγονός
Αποκάλυψη: Χωρίς την Κίνα δεν υπάρχει ηλεκτροκίνηση!
Τον κυνήγησε η αστυνομία και ζήτησε τη… μαμά του (+video)