Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το εργοστάσιο της VinFast στις ΗΠΑ είναι γεγονός

Ελλάδα 9:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το εργοστάσιο της VinFast στις ΗΠΑ είναι γεγονός

ΝΕΑ

Το εργοστάσιο της VinFast στις ΗΠΑ είναι γεγονός

ΝΕΑ

Μετά την «εισβολή» στην αγορά των ΗΠΑ η βιετναμέζικη αυτοκινητοβιομηχανία, απέκτησε και γραμμή παραγωγής!

Advertisement
Advertisement

Βρίσκεται στην κομητεία Chatham της Βόρειας Καρολίνας και θα γίνει η πρώτη εγκατάσταση κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων στην πολιτεία, καθώς και η «μεγαλύτερη πρωτοβουλία οικονομικής ανάπτυξης».

Σύμφωνα με τη VinFast, θα επενδυθούν έως και 2 δισεκατομμύρια δολάρια κατά την πρώτη φάση, στην οποία θα κατασκευαστεί μια τεράστια εγκατάσταση που εκτείνεται σε περίπου 1.800 στρέμματα.

Θα χωριστεί σε πέντε κύριους τομείς παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου ενός φανοποιείου, ενός χώρου γενικής συνέλευσης, ενός πιεστηρίου, ενός χρωματοπωλείου και ενός ενεργειακού κέντρου.

Advertisement
Advertisement

Το εργοστάσιο θα επικεντρωθεί αρχικά στην κατασκευή των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων VF 7, VF 8 και VF 9 . Η εταιρεία στοχεύει να έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 150.000 μονάδων και ήδη προσβλέπουν σε μελλοντική επέκταση για την «επόμενη φάση».

Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, η εγκατάσταση θα ξεκινήσει την παραγωγή το 2025. Το εργοστάσιο υπόσχεται επίσης να δημιουργήσει ένα «οικοσύστημα προμηθευτών και χιλιάδες θέσεις εργασίας».

Αν και μόνο ο χρόνος είναι πάντοτε ο καλύτερος κριτής, ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας Ρόι Κούπερ δήλωσε: «Αυτό το εργοστάσιο της VinFast θα δημιουργήσει χιλιάδες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στην πολιτεία μας, μαζί με ένα πιο υγιεινό περιβάλλον καθώς περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα βγαίνουν στο δρόμο».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια εταιρεία πληρώνει τους πελάτες αν χαλάσει το αυτοκίνητό τους;
VinFast VF3, το βιετναμεζικό αυτοκίνητο του λαού
Πόσο κοστίζουν στην Ευρώπη τα ηλεκτρικά SUV της Vinfast;