Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι ετοιμάζει η Tesla στο Τέξας;

Ελλάδα 5:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι ετοιμάζει η Tesla στο Τέξας;

ΝΕΑ

Τι ετοιμάζει η Tesla στο Τέξας;

ΝΕΑ

Στην Tesla, προσπαθούν να βρουν λύσεις για τη συνεχιζόμενη μειωμένη παραγωγή εξαιτίας της έλλειψης μπαταριών.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla, νοιώθει έντονο τον ανταγωνισμό από τις υπόλοιπες παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες, πλέον, σε ό,τι αφορά στην ηλεκτροκίνηση. Για να διατηρήσει την πρωτοπορία της θα πρέπει να αυξήσει τον αριθμό των αυτοκινήτων που κατασκευάζει, άρα και τον αντίστοιχο των μπαταριών που αυτά χρειάζονται.

Όπως έγινε γνωστό, τα στελέχη της Tesla εξετάζουν το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν νέες εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ όπου θα παράγουν την πρώτη ύλη γι’ αυτές. Συγκεκριμένα, εκεί θα γίνεται η κατεργασία του λιθίου (και η μετατροπή του σε υδροξείδιο του λιθίου) με σκοπό να χρησιμοποιείται στις μπαταρίες των μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, η Tesla έχει υποβάλλει αντίστοιχο αίτημα στις Αρχές τού Τέξας για τη δημιουργία των εγκαταστάσεων στην κομητεία τού Nueces η οποία βρίσκεται στα ανατολικά της συγκεκριμένης πολιτείας. Ο λόγος που επιλέγει αυτή έχει να κάνει κυρίως για το γεγονός ότι επιβάλλει χαμηλή φορολογία σε επενδύσεις.

Εάν τα προτεινόμενα σχέδια εγκριθούν άμεσα, τα στελέχη της εταιρείας τού Elon Musk δηλώνουν ότι οι εργασίες για την κατασκευή των εγκαταστάσεων μπορούν να αρχίσουν εντός της χρονιάς και να ολοκληρωθούν το 2024, οπότε και θα ξεκινήσει η κατεργασία του λιθίου. Βάσει των σχεδίων της Tesla, στη συνέχεια το υδροξείδιο του λιθίου θα μεταφέρεται στα εργοστάσια κατασκευής μπαταριών της.

Advertisement

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει τις εγκαταστάσεις στη Louisiana, τη γειτονική πολιτεία τού Τέξας.

Προς το παρόν, δεν ανακοινώνει από πού θα προμηθεύεται το ορυκτό λίθιο, κάτι που πιθανόν να είναι από τον Καναδά. Το κοίτασμα που υπάρχει εκεί υπολογίζεται ότι επαρκεί για την παραγωγή 500.000 μπαταριών ετησίως, για ένα χρονικό διάστημα 10 ετών.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ιδού το «Tesla» για την… θάλασσα!
Δοκιμές «μαϊμού» της Tesla στo Ντουμπάι;
Ξεφτίζουν τα τιμόνια της Tesla;