Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Δοκιμές εξέλιξης Χερέθ, 3η μέρα (updated)

Ελλάδα 15:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δοκιμές εξέλιξης Χερέθ, 3η μέρα (updated)

FORMULA 1

Δοκιμές εξέλιξης Χερέθ, 3η μέρα (updated)

FORMULA 1

Για δεύτερη συνεχή ημέρα η McLaren βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων στις δοκιμές εξέλιξης που διεξάγονται στην πίστα της Χερέθ. Ο Kevin Magnussen σημείωσε τον καλύτερο χρόνο που έχουμε δει αυτές τις τρεις ημέρες στο ισπανικό σιρκουί.

Advertisement
Advertisement

TΩΝ TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ/ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Τη στιγμή που τα μονοθέσια με κινητήρα Mercedes και Ferrari έχουν μια φυσιολογική ροή και εξέλιξη στις δοκιμές ενώ την ίδια στιγμή Red Bull, Toro Rosso και Caterham δεν μπορούν να βρουν ρυθμό.

Οι σημερινές δοκιμές εξέλιξης ξεκίνησαν με πολύ πιο έντονα μέτρα ασφαλείας στον περιβάλλοντα χώρο της πίστας καθώς έπιασε δουλειά στο τιμόνι της Ferrari ο τοπικός ήρωας Fernando Alonso. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2005-2006, πήρε τη θέση του Kimi Raikkonen στο τιμόνι της F14T. Την ίδια στιγμή ο Jenson Button που δεν έκανε δοκιμές την πρώτη μέρα γιατί δεν ήταν έτοιμη η McLaren μοιράστηκε τη σημερινή με τον νεαρό Kevin Magnussen. Ο Δανός έκανε το ντεμπούτο του με την ΜΡ4/29 με τον καλύτερο τρόπο σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο ημέρας

Advertisement
Advertisement

Ο Felipe Massa αν και πέρασε πρωί – πρωί από τα πιτ της Ferrari να πει ένα «γειά» έπιασε δουλειά πίσω από το τιμόνι της Williams.

Το θέμα της ημέρας ήταν φυσικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες που χρησιμοποιούν κινητήρες Renault. Ο λόγος για τις Red Bull, Toro Rosso, Caterham καθώς η Lotus λείπει από την Χερέθ. Το πρόβλημα έχει εντοπιστεί όσον αφορά στον κατασκευαστή στη Renault  στο χώρο αποθήκευσης ενέργειας στο Energy Store. Αυτό δε σημαίνει πως παράλληλα οι προαναφερθείσες ομάδες δεν αντιμετωπίζουν πλείστα άλλα προβλήματα.

Το πρωί ο Button ήταν ταχύτερος, μάλιστα ο Βρετανός τόνισε πως το φετινό μονοθέσιο της McLaren δεν έχει τα προβλήματα ισορροπίας κρατήματος που αντιμετώπιζαν με το περσινό. Πιθανόν είναι νωρίς ακόμη για να πει κανείς με σιγουριά κάτι τέτοιο ειδικά εφόσον οι χρόνοι απέχουν τόσο από τους περσινούς.

Advertisement

Σήμερα χρησιμοποιήθηκε τόσο η μέση όσο και η σκληρή γόμα της Pirelli, τα χαρακτηριστικά των οποίων ταιριάζουν με την πίστα της Χερέθ. Οι ταχύτεροι χρόνοι της McLaren τόσο στα χέρια του Button όσο και στα χέρια του Magnussen έγιναν με τη μέση γόμα. Οι Alonso, Ricciardo, Hulkenberg και Sutilπροκάλεσαν την διακοπή της διαδικασίας. Ο τελευταίος τράκαρε τη Sauber στην πρώτη μέρα δοκιμών του με την Ελβετική ομάδα.

Στη Red Bull για 3η συνεχή μέρα δεν κατάφεραν να κάνουν δοκιμές. Ο Ricciardo βγήκε στην πίστα και αμέσως είδε την RB10 να καπνίζει. Σταμάτησε και επέστρεψε άπραγος στα πιτ κοιτώντας την RB10 να μεταφέρεται με γερανό.

Advertisement

Αν ξεχωρίζει κάποια από τις ομάδες μεσαίου βεληνεκούς μέχρι στιγμής αυτή είναι η Williams. Η βρετανική ομάδα δείχνει σταθερή έβαλε αρκετούς γύρους σήμερα και στα χέρια του Μάσα πέτυχε το δεύτερο χρόνο ημέρας.

Αναλυτικά η κατάταξη της τρίτης ημέρας:

Οδηγός Ομάδα Χρόνος Γύροι
1. Kevin Magnussen McLaren-Mercedes 1m23.276s 52
2. Felipe Massa Williams-Mercedes 1m23.700s +0.424s 47
3. Lewis Hamilton Mercedes 1m23.952s +0.676s 62
4. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m25.030s +1.754s 40
5. Fernando Alonso Ferrari 1m25.495s +2.219s 58
6. Nico Hulkenberg Force India-Mercedes 1m26.096s +2.820s 17
7. Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Renault 1m29.915s +6.639s 30
8. Adrian Sutil Sauber-Ferrari 1m30.161s +6.885s 34
9. Robin Frijns Caterham-Renault 10
10. Daniel Ricciardo Red Bull-Renault 3
11. Max Chilton Marussia-Ferrari 5



Το πρόγραμμα των ομάδων για την τελευταία ημέρα δοκιμών όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί (αν και ενδέχεται να τροποποιηθεί):

Ομάδα Παρασκευή 31/1
Red Bull Ricciardo
Mercedes Rosberg
Ferrari Alonso
McLaren Magnussen
Force India Juncadella
Sauber Sutil
Toro Rosso Kvyat
Williams Massa
Marussia Bianchi
Caterham Kobayashi
Advertisement

Αύριο, Παρασκευή 31/1, οι δοκιμές στην πίστα της νότιας Ισπανίας αρχίζουν στις 10:00 ώρα Ελλάδας και ολοκληρώνονται στις 18:00.

Διαβάστε αναλυτικά όσα έγιναν την 1η ημέρα των δοκιμών πατώντας εδώ.
Διαβάστε αναλυτικά όσα έγιναν την 2η ημέρα των δοκιμών πατώντας εδώ.