Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Mercedes F1: Τρελά λεφτά για Φερστάπεν!

Ελλάδα 3:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes F1: Τρελά λεφτά για Φερστάπεν!

FORMULA 1

Mercedes F1: Τρελά λεφτά για Φερστάπεν!

FORMULA 1

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού τύπου η γερμανική ομάδα πρόκειται να καταθέσει στον Ολλανδό πρόταση η οποία θα τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο αθλητή στον κόσμο!

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα -και σύμφωνα με τα OE24 και F1 Insider– η Mercedes θα προτείνει στο Μαϊάμι, συμβόλαιο στον Φερστάπεν το οποίο θα του αποφέρει 150 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο! Το ιλιγγιώδες αυτό ποσό είναι υπερδιπλάσιο από εκείνο που εισπράττει κάθε χρόνο ο Μαξ από την Red Bull.

Επιπλέον, σε περίπτωση που ο Ολλανδός αποδεχτεί την πρόταση των Γερμανών, το φημολογούμενο συμβόλαιο αυτό θα καταστήσει τον Μαξ ως τον πιο ακριβοπληρωμένο αθλητή στον κόσμο! Στην κορυφή της σχετικής λίστας για το 2023 βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος έχει ετήσια έσοδα ύψους 136 εκατομμυρίων δολαρίων.

Βέβαια ο Ολλανδός έχει συμβόλαιο με την Red Bull έως και το 2028. Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, υπάρχει ρήτρα σε αυτό η οποία συνδέει την παραμονή του στην ομάδα με εκείνη του Χέλμουτ Μάρκο.

Advertisement
Advertisement

Εφόσον ο Αυστριακός φύγει τελικά από την Red Bull, τότε ο Ολλανδός θα μπορούσε να αποδεσμευτεί από το Μίλτον Κινς και να υπογράψει συμβόλαιο αλλού. Και φυσικά, όταν μία ομάδα είναι διατεθειμένη να του προσφέρει τόσα λεφτά, ο Μαξ θα ακούσει με… ιδιαίτερη προσοχή.

Συνάντηση στο Μαϊάμι

Η πλευρά του Ολλανδού θα έχει συνάντηση με τους ανθρώπους της Mercedes εντός του τριημέρου στο Μαϊάμι. Είναι άγνωστο το εάν στην συνάντηση αυτή θα είναι παρόντες και οι Βολφ-Φερστάπεν. Πάντως ο πατέρας του Μαξ, Γιος Φερστάπεν, είχε έρθει για πρώτη φορά σε επαφή με τον Τότο Βολφ στο GP του Μπαχρέιν.

Οπωσδήποτε η Mercedes θα πρέπει και να πείσει τον Φερστάπεν ότι θα του δώσει ένα μονοθέσιο ικανό για το πρωτάθλημα. Εάν είμαστε ρεαλιστές κάτι τέτοιο θα μπορεί να γίνει μόνο από το 2026 οπότε και αλλάζουν οι κανονισμοί στην F1.

Advertisement

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το πώς θα διαχειριστεί την κατάσταση αυτή η Red Bull. Τα δημοσιεύματα για τον Φερστάπεν συνέπεσαν χρονικά με εκείνα που θέλουν τον Αντριαν Νιούι να αποχωρεί από την ομάδα. Μάλλον με προορισμό το Μαρανέλο. Θα κάνει κάτι ο Κρίστιαν Χόρνερ για να προστατέψει την dream team του;