Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η επαναστατική μπαταρία Shenxing Plus από την CATL (+video)

Ελλάδα 15:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η επαναστατική μπαταρία Shenxing Plus από την CATL (+video)

ΝΕΑ

Η επαναστατική μπαταρία Shenxing Plus από την CATL (+video)

ΝΕΑ

Η CATL παρουσίασε στο Πεκίνο μια νέα μπαταρία τύπου LFP η οποία δείχνει να λύνει τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Στην εφετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου, το ενδιαφέρον δεν επικεντρώθηκε μόνο στα νέα μοντέλα που παρουσιάστηκαν εκεί αλλά επεκτάθηκε και στις νέες τεχνολογίες των μπαταριών που έχουν εξελίξει οι κινεζικές εταιρείες.

Βασικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζει η CATL (Contemporary Amperex Technology Co., Limited), ως γνωστόν μία από τις μεγαλύτερες του κλάδου παγκοσμίως. Η εταιρεία παρουσίασε έναν καινούργιο συσσωρευτή τύπου φωσφορικού άλατος σιδήρου λιθίου (LFP) o οποίος αναμένεται να καινοτομήσει στο τομέα, χάρη στα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Συγκεκριμένα, ονομάζεται Shenxing Plus και σύμφωνα με την εταιρεία μπορεί να προσφέρει αυτονομία 1.000 χλμ. Επίσης, είναι δυνατόν να φορτίσει σε ταχυφορτιστή τύπου 4C, δηλαδή με ισχύ ένα χλμ./δευτερόλεπτο. Σε αυτή την περίπτωση, σε ένα δεκάλεπτο της ώρας μπορεί να πληρωθεί με ενέργεια η οποία είναι ικανή να κινήσει το αυτοκίνητο για 600 χλμ.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε από την CATL, οι νέες μπαταρίες Shenxing Plus έχουν ενεργειακή πυκνότητά 205 βατώρες/κιλό. Επίσης, έγινε γνωστό ότι στις νέες μπαταρίες θα χρησιμοποιηθεί τεχνητή νοημοσύνη για να συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση της ενέργειας και στη διαδικασία φόρτισης.

Θυμίζουμε ότι η κινεζική εταιρεία προμηθεύει με τους συσσωρευτές της πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες μεταξύ των οποίων και την Tesla. Φυσικά, το πράττει και για τις εγχώριες. Όπως αποκάλυψε εκπρόσωπος της CATL, το Xiaomi SU7 χρησιμοποιεί ήδη τις μπαταρίες Shenxing Plus πρώτης γενιάς.