Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Και ξαφνικά πετάει η Tesla

Ελλάδα 17:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Και ξαφνικά πετάει η Tesla

ΝΕΑ

Και ξαφνικά πετάει η Tesla

ΝΕΑ

Πώς ο Μασκ και η Κίνα απογείωσαν την Tesla μέσα σε μία νύχτα;  

Advertisement
Advertisement

Μετά από μία μεγάλη περίοδο πτώσης και στασιμότητας, η μετοχή της Tesla απογειώνεται με άνοδο 15% (36% από τις 22 Απριλίου – προσθέτοντας περίπου 165 δισεκατομμύρια δολάρια στην κεφαλαιοποίηση της εταιρείας), καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στα νέα δεδομένα που έρχονται…

Η ανακοίνωση αυτή συνέπεσε με την επίσκεψη του Ίλον Μασκ στην Κίνα, κάτι που ενίσχυσε την αισιοδοξία των επενδυτών.

Το άλμα της αξίας ήρθε μετά την ανακοίνωση ότι οι κινεζικές αρχές άρουν τους περιορισμούς στα οχήματα της Tesla, καθώς η εταιρεία πληροί πλέον τις απαιτήσεις ασφάλειας δεδομένων της χώρας.

Advertisement
Advertisement

Η εξέλιξη αυτή αύξησε τις προσδοκίες για την ευρεία διαθεσιμότητα του λογισμικού Full Self-Driving (FSD) στην κινεζική αγορά, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Παρά την ευρεία αποδοχή των οχημάτων της Tesla στην Κίνα, υπήρχαν ανησυχίες που οδήγησαν σε απαγορεύσεις από ορισμένες κυβερνητικές υπηρεσίες λόγω θεμάτων ασφάλειας δεδομένων.

Από την άλλη, στις ΗΠΑ, και μετά το TikTok η κυβέρνηση Μπάιντεν ξεκίνησε έρευνα για το αν τα εισαγόμενα αυτοκίνητα από την Κίνα -που είναι και ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Tesla) συνιστούν απειλή για την εθνική ασφάλεια, δεδομένης της ικανότητάς τους να συλλέγουν ευαίσθητα δεδομένα.