Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στις 7 Δεκεμβρίου το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της Uniti

Ελλάδα 8:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στις 7 Δεκεμβρίου το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της Uniti

ΝΕΑ

Στις 7 Δεκεμβρίου το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της Uniti

ΝΕΑ

Η σουηδική start-up εταιρεία Uniti ανακοίνωσε επίσημα ότι στις 7 Δεκεμβρίου θα παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, το οποίο θα προσφέρει αυτονομία 300 χιλιομέτρων και θα κοστίζει κάτω από 20.000 ευρώ. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στις αρχές του 2019 και η κατασκευή του έχει γίνει από «εξωτικά» υλικά (ανθρακονήματα, οργανικές ύλες κ.λπ.), έχοντας ως στόχο να μειωθεί το συνολικό βάρος του. Στο ίδιο μήκος κύματος έρχεται και η υιοθέτηση πλήρως ηλεκτρονικού συστήματος διεύθυνσης και προηγμένου head-up display αντί για πίνακα οργάνων.

Το τελικό βάρος της διθέσιας έκδοσης του αυτοκινήτου (θα υπάρχει και 4θέσια) αναμένεται να βρίσκεται μόλις στα 450 κιλά. Προς το παρόν δεν ανακοινώνονται ακριβή στοιχεία για το ηλεκτρικό μοτέρ του, εκτός από το γεγονός ότι η αυτονομία του μοντέλου με μια πλήρη φόρτιση θα βρίσκεται στα 300 χλμ.

Η Uniti για τη δημιουργία του ηλεκτρικού της μοντέλου έχει ήδη προσελκύσει πάνω από 1.000 επενδυτές, οι οποίοι μέσω διαδικτυακής μικρο-χρηματοδότησης έχουν προσφέρει κεφάλαια που ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ. Για την κατασκευή του αυτοκινήτου η σουηδική εταιρεία έχει συνεργαστεί με τη Siemens και ήδη, υπάρχουν 915 προ-παραγγελίες για αυτό. Η τιμή που αναμένεται να ξεκινά το αυτοκίνητο θα είναι τα 19.900 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Η επίσημη αποκάλυψη του νέου ηλεκτρικού μοντέλου θα γίνει παράλληλα με την παρουσίαση των νέων εγκαταστάσεων παραγωγής του στη σουηδική πόλη της Landskrona στις 7 Δεκεμβρίου. To 2018 η Uniti θα πραγματοποιήσει όλα τα απαραίτητα τεστ σε πραγματικές συνθήκες του νέου μοντέλου, ώστε στις αρχές του 2019 να ξεκινήσει τις πρώτες παραδόσεις στους ιδιοκτήτες του.

Uniti car 640