Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με πάνω από 1.000 άλογα η πρώτη ηλεκτρική AMG

Ελλάδα 9:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με πάνω από 1.000 άλογα η πρώτη ηλεκτρική AMG

ΝΕΑ

Με πάνω από 1.000 άλογα η πρώτη ηλεκτρική AMG

ΝΕΑ

Η Mercedes έδωσε στην δημοσιότητα μερικές πρώτες εικόνες από το επερχόμενο σεντάν επιδόσεων που θα είναι το πιο δυνατό αυτοκίνητο δρόμου της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-AMG ετοιμάζεται πυρετωδώς για την παρουσίαση του πρώτου της ηλεκτροκίνητου οχήματος με το σήμα της AMG, ενός σεντάν υψηλών επιδόσεων, το οποίο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το επόμενο έτος.

Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα προσφέρουν μια λεπτομερή ματιά σε αυτόν τον ανταγωνιστή των 1000 ίππων της Porsche Taycan, παρουσιάζοντας έναν κομψό και ιδιαίτερα αεροδυναμικό σχεδιασμό.

Αυτό το ηλεκτρικό super-saloon, βασισμένο πάνω στην πλατφόρμα AMG.EA, θα σηματοδοτήσει μια σημαντική αλλαγή για το τμήμα επιδόσεων της Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Είναι έτοιμο να αντικαταστήσει το GT 4-Door Coupé με τον V8 κινητήρα, διαθέτοντας τεχνολογία αιχμής στο σύστημα μετάδοσης κίνησης που θα το καταστήσει το πιο ισχυρό αυτοκίνητο δρόμου στη γκάμα της Mercedes.

Το τετραθέσιο αυτό αυτοκίνητο, το οποίο αρχικά παρουσιάστηκε ως Vision 2025 concept, υπόσχεται μια προσανατολισμένη στις επιδόσεις εκδοχή της ηλεκτρικής εποχής της γερμανικής εταιρείας, διαφορετική από τις mainstream προτάσεις της Mercedes-Benz.

Διαθέτοντας χαμηλό αμάξωμα και επιθετικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, όπως έξι κυκλικά πίσω φώτα και έναν αγωνιστικής έμπνευσης διαχύτη, σηματοδοτεί τη δέσμευση της AMG για κορυφαίες ηλεκτροκίνητες επιδόσεις.

Advertisement

Καθώς τα πρωτότυπα περνούν τις τελικές φάσεις δοκιμών, είναι προφανές ότι το μοντέλο παραγωγής θα παραμείνει όσο γίνεται πιο πιστό στην τολμηρή σχεδιαστική γλώσσα του Vision 2025 concept.

Οι εικόνες που βλέπουμε δείχνουν ένα μεγάλο και ευρύχωρο αυτοκίνητο που μοιάζει με πολυτελή σπορ σεντάν όπως το Lucid Air και η Porsche Taycan, προσφέροντας άφθονο χώρο για τα πόδια και το φορτίο πίσω.

Advertisement

Οι αξιοσημείωτες αεροδυναμικές βελτιώσεις περιλαμβάνουν μια αναδιπλούμενη πίσω αεροτομή, χωνευτές χειρολαβές θυρών και ένα διαιρούμενο πίσω παράθυρο, όλα με στόχο τη βελτίωση της αεροδυναμικής.

Σε ό,τι αφορά την ισχύ οι φήμες θέλουν να βρίσκεται και αυτό στην περιοχή των 1.000 ίππων ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως η Taycan ή το Tesla Plaid.