Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Νιούι: Φεύγει από την Red Bull!

Ελλάδα 19:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νιούι: Φεύγει από την Red Bull!

FORMULA 1

Νιούι: Φεύγει από την Red Bull!

FORMULA 1

Ο θρυλικός τεχνικός διευθυντής της Red Bull, Άντριαν Νιούι έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από την πρωταθλήτρια ομάδα έπειτα από 20 χρόνια σε αυτήν. Άγνωστη η επόμενη κίνησή του.

Advertisement
Advertisement

Η είδηση μεταδόθηκε πρώτα από το Auto Motor und Sport ενώ λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε και από άλλα μεγάλα διεθνή sites. Σύμφωνα με αυτά ο Νιούι θα αποχωρήσει από την Red Bull στο τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Ο Νιούι είχε πρόσφατα επεκτείνει την συνεργασία του με το Μίλτον Κινς. Ωστόσο φημολογείται ότι ήταν δυσαρεστημένος από το κλίμα εντός της ομάδας, έπειτα από την υπόθεση Χόρνερ. Επιπλέον, δύο τουλάχιστον ομάδες είχαν προσεγγίσει τον ιδιοφυή μηχανικό προσφέροντάς του υπέρογκα ποσά για να αποσπάσουν τις υπηρεσίες του. Είναι σίγουρο ότι ο Νιούι έχει δεχτεί κρούσεις από την Aston Martin αλλά και την Ferrari.

Βέβαια, ακόμη και εάν ο Νιούι αποφασίσει να πάει σε μία από τις δύο αυτές ομάδες δεν θα μπορέσει να πιάσει αμέσως δουλειά. Η συνήθης πρακτική σε περιπτώσεις τόσο υψηλόβαθμων στελεχών, είναι να τίθενται σε καθεστώς υποχρεωτικής άδειας από την προηγούμενη ομάδα τους για 6 με 12 μήνες.

Advertisement
Advertisement

Εάν αναλογιστούμε τον κρίσιμο ρόλο του Νιούι στο στρατόπεδο της Red Bull, αλλά και τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του, ο Βρετανός θα πρέπει να περιμένει μάλλον έναν χρόνο μέχρι να πάει στη νέα του ομάδα. Όποια και εάν είναι αυτή. Έτσι, η οποία συμβολή του θα φανεί στα νέα μονοθέσια του 2026.

Η εξέλιξη αυτή είναι ένα ισχυρό πλήγμα για την αυστριακή ομάδα. Δεν είναι μόνο η απώλεια ενός εκ των κορυφαίων σχεδιαστών όλων των εποχών που πληγώνει την Red Bull. Ο Μαξ Φερστάπεν έχει δηλώσει ότι είναι διατεθειμένος να συνεχίσει για πολλά χρόνια στην Red Bull με την προϋπόθεση ότι όλοι οι βασικοί πυλώνες της θα παραμείνουν στις θέσεις τους. Και όλα δείχνουν ότι ένας από τους σημαντικότερους εξ αυτών πρόκειται να φύγει λίαν συντόμως!

Εκπρόσωπος της Red Bull, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα, δήλωσε ότι ο Νιούι έχει συμβόλαιο με την ομάδα τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2025. Επιπλέον η Red Bull δηλώνει ότι δεν έχει υπόψη της μετακίνηση του Νιούι σε κάποια άλλη ομάδα.