Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Renault ετοιμάζει την αναβίωση και του Espace

Ελλάδα 18:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Renault ετοιμάζει την αναβίωση και του Espace

ΝΕΑ

Η Renault ετοιμάζει την αναβίωση και του Espace

ΝΕΑ

Η τάση της Renault να επαναφέρει παλαιά ονόματα και σχέδια, φαίνεται ότι αποδίδει χάρη στα συναισθήματα νοσταλγίας που προκαλεί στο κοινό.

Advertisement
Advertisement

Η Renault μελετά την αναβίωση του MPV Espace, αξιοποιώντας την προσαρμοστικότητα των πλατφορμών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της για να εξερευνήσει διαφορετικά στυλ αμαξωμάτων.

Επί του παρόντος, το Espace υπάρχει ως μια επιμηκυμένη επταθέσια έκδοση του υβριδικού SUV Austral.

Ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι η Renault μπορεί να επαναφέρει το όνομα για ένα ηλεκτρικό πολυμορφικό που παραπέμπει στην αρχική ιδέα του 1984.

Advertisement
Advertisement

Ο Olivier Brosse, παγκόσμιος υπεύθυνος της Renault για την πλατφόρμα Ampr Medium, αναγνώρισε την πιθανότητα αναβίωσης του εμβληματικού μοντέλου της μάρκας, καθώς η εταιρεία επεκτείνει τη γκάμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της σε νέα τμήματα της αγοράς.

Ένα ηλεκτρικό, επταθέσιο MPV Espace που θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική Ampr Medium, η οποία υποστηρίζει μοντέλα όπως τα ηλεκτρικά crossover Mégane και Scenic, θα μπορούσε να τοποθετήσει τη Renault ως ανταγωνιστή οχημάτων όπως το Volkswagen ID Buzz και το Kia EV9.

Ωστόσο, ο Brosse υπογράμμισε τις τεχνικές προκλήσεις που σχετίζονται με τη δημιουργία ενός τέτοιου οχήματος, ιδιαίτερα όσον αφορά την κατανομή του βάρους και τις διαμορφώσεις του συστήματος μετάδοσης κίνησης.

Advertisement

Εάν υλοποιηθεί, ένα νέο Espace θα μπορούσε να αντλήσει έμπνευση από το αρχικό ομώνυμο μοντέλο, γνωστό για το πρωτοποριακό του σχέδιο και την αεροδυναμική του.

Η γαλλική εταιρεία φαίνεται να βρίσκεται στον αστερισμό της επιστροφής παλαιών ονομάτων, οπότε μάλλον και το Espace δεν θα αποφύγει την ηλεκτρική του αναβίωση.

Advertisement