Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το CUPRA Formentor θα γίνει και αυτό ηλεκτρικό

Ελλάδα 9:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το CUPRA Formentor θα γίνει και αυτό ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Το CUPRA Formentor θα γίνει και αυτό ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Η επόμενη γενιά του επιτυχημένου SUV της CUPRA θα περάσει και αυτό, μαζί με όλα τα μοντέλα της εταιρίας, στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Ο διευθύνων σύμβουλος της CUPRA, Wayne Griffiths, επιβεβαίωσε μια σημαντική αλλαγή για το δημοφιλές SUV Formentor: θα γίνει ηλεκτρικό στην επόμενη γενιά του.

Η απόφαση αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευση της CUPRA να αγκαλιάσει την ηλεκτρική κινητικότητα και να αξιοποιήσει την τελευταία τεχνολογία του ομίλου Volkswagen.

Ο Griffiths αποκάλυψε τα σχέδια για ένα ολοκαίνουργιο Formentor κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου της SEAT στη Βαρκελώνη, τονίζοντας το ρόλο του ως κρίσιμο στοιχείο για την επέκταση της CUPRA στην αγορά των ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Το επερχόμενο Formentor EV θα χρησιμοποιεί μια παραλλαγή της επερχόμενης αρχιτεκτονικής SSP του Ομίλου VW, αντικαθιστώντας την τρέχουσα πλατφόρμα MEB που βρίσκεται σε μοντέλα όπως το CUPRA Born.

Η μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένης της τεράστιας δημοτικότητας του Formentor, με 120.000 μονάδες να έχουν πωληθεί μόνο το 2023, σημειώνοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η μετάβαση στην πλατφόρμα SSP (Scalable Systems Platform), η οποία έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2026, υπόσχεται όχι μόνο αυξημένη ισχύ, αλλά και μειωμένους χρόνους φόρτισης και βελτιωμένη αυτονομία σε σύγκριση με τα υπάρχοντα ηλεκτρικά οχήματα που βασίζονται σε MEB.

Advertisement

Ο Griffiths περιέγραψε επίσης τις φιλοδοξίες της CUPRA να εισέλθει στην αγορά των ΗΠΑ μέχρι το τέλος της δεκαετίας, με το Formentor EV να λειτουργεί ως ακρογωνιαίος λίθος αυτής της στρατηγικής επέκτασης.

Επιπλέον, τα σχέδια για ένα μεγαλύτερο ηλεκτρικό SUV ευθυγραμμίζονται με το όραμα της CUPRA  για την αγορά των ΗΠΑ, με πιθανές εγκαταστάσεις παραγωγής να εξετάζονται τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εργοστάσιο Martorell της CUPRA στην Ισπανία, σύμφωνα με την προτίμηση του Griffiths.

Advertisement

Πάντως μέχρι να φτάσουμε στην φάση της ηλεκτροκίνησης, η CUPRA ετοιμάζει για φέτος ένα facelift του Formentor, σκοπεύοντας να το διατηρήσει επίκαιρο και να συνεχίσει την επιτυχημένη του πορεία.