Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό powerboat της Maserati έχει διπλάσια μπαταρία από ένα Tesla Model S

Ελλάδα 22:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το ηλεκτρικό powerboat της Maserati έχει διπλάσια μπαταρία από ένα Tesla Model S

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό powerboat της Maserati έχει διπλάσια μπαταρία από ένα Tesla Model S

ΝΕΑ

Η Maserati παρουσίασε το νέο της powerboat που κοστίζει όσο 11 GranTurismo Folgore.

Advertisement
Advertisement

Η Maserati είναι μία από τις εταιρείες που έχουν αποφασίσει ότι η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον. Αυτός είναι ο λόγος που έχει επενδύσει πολλά στη νέα της σειρά μοντέλων Folgore παρουσιάζοντας συνεχώς καινούργιες εκδόσεις όπως η GranCabrio Folgore που θαυμάσαμε πρόσφατα και αναμένουμε το 2025.

Για να δώσει ακόμα περισσότερη ώθηση στο πρεστίζ και την πολυτέλεια της μάρκας, πάντα σε συνάρτηση με την ηλεκτροκίνηση, η Maserati αποφάσισε να κατασκευάσει και ένα powerboat. Για να το καταφέρει συνεργάστηκε με την έμπειρη εταιρεία Vita η οποία επιμελήθηκε το τεχνικό κομμάτι του σκάφους και συνεργάστηκε στενά με το σχεδιαστικό κέντρο της Maserati για να ακολουθηθεί πιστά η φιλοσοφία των Ιταλών.

Το πολυτελές αυτό ηλεκτρικό σκάφος ονομάστηκε Tridente και είναι βασισμένο στο Lion της Vita. Στόχος ήταν να συνδυαστούν τα κορυφαία αισθητικά και premium στοιχεία της Maserati με την τεχνολογία αιχμής που χρησιμοποιεί η Vita στα νέας γενιάς ηλεκτρικά σκάφη της. Το Tridente είναι βαμμένο σε έναν συνδυασμό ματ χρυσού και κρεμ με το τεράστιο λογότυπο της Maserati να δεσπόζει στο εμπρός μέρος του σκάφους.

Advertisement
Advertisement

Στο τεχνικό κομμάτι, το Maserati Tridente είναι κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου από ανθρακονήματα. Είναι εξοπλισμένο με δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 600 ίππων. Το powerboat μπορεί να φτάσει ταχύτητες της τάξης των 40 κόμβων (75 χλμ./ώρα). Η μπαταρία είναι τεράστια με χωρητικότητα 252 kWh που επιτρέπει αυτονομία 43 μιλίων (80 χιλιόμετρα) με ταχύτητες ταξιδιού (48 χλμ./ώρα). Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί σε μεγάλους DC φορτιστές σε λιγότερο από μία ώρα.

Όσο για την τιμή, αυτή είναι κάτι παραπάνω από τσουχτερή καθώς το Tridente κοστίζει 2,43 εκατομμύρια ευρώ.