Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μυστήριος συλλέκτης πήρε δεύτερη Pininfarina Battista Anniversario

Ελλάδα 20:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μυστήριος συλλέκτης πήρε δεύτερη Pininfarina Battista Anniversario

ΝΕΑ

Μυστήριος συλλέκτης πήρε δεύτερη Pininfarina Battista Anniversario

ΝΕΑ

Αν έχεις (πάρα πολλά) λεφτά τότε μπορείς να παραγγείλεις ένα δεύτερο σπάνιο hypercar για να μην νιώθει μόνο του εκείνο που ήδη έχεις στο γκαράζ.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα κλασικά αστειάκια όταν βρίσκεσαι με παρέα μπροστά σε ένα εξωπραγματικό και πανάκριβο αυτοκίνητο είναι το «τύλιξε μου ένα από κάθε χρώμα» ξεσπώντας στη συνέχεια σε γέλια καθώς το πιθανότερο είναι να μην μπορείς να αγοράσεις ούτε βίδα από το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Αυτό φαίνεται πως δεν είναι αστείο για όλους καθώς ένας πλούσιος κύριος απλά το έκανε πράξη αγοράζοντας και μια δεύτερη Pininfarina Battista Anniversario των 2,6 εκ. ευρώ. Ο μυστήριος συλλέκτης είχε ήδη στην κατοχή το πέμπτο από τα μόλις 5 μοντέλα που κατασκευάστηκαν και θέλησε να αποκτήσει ακόμα ένα για να συμπληρώσει τη συλλογή του.

Εκείνο όμως που προκαλεί ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης ζήτησε από τον Οίκο Pininfarina Automobili η δεύτερη Battista να έχει ακριβώς αντίθετο χρωματισμό. Η Pininfarina δεν χάλασε το χατήρι του πελάτη και δημιούργησε ένα δίδυμο αδερφάκι της Battista με αντίθετο χρωματισμό. Μάλιστα το αυτοκίνητο ονομάστηκε Reversario για να ξεχωρίζει.

Advertisement
Advertisement

Εξωτερικά, τα χρώματα που έχουν επιλέξει είναι το λευκό, το μαύρο και το μπλε, όπως το κανονικό μοντέλο, μόνο που τα χρώματα έχουν τοποθετηθεί αντίθετα σε σχέση με την κλασική Battista του ιδιοκτήτη. Οι ζάντες επίσης είναι λευκές αντί για μαύρες, ενώ στο εσωτερικό με τα καθίσματα είναι με λευκή αλκαντάρα και μπλε λεπτομέρειες.

Στον τομέα των επιδόσεων τα δύο Pininfarina Battista είναι ίδια. Οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες είναι τοποθετημένοι σε κάθε τροχό και αποδίδουν 1.903 ίππους και 2.340 NM ροπής. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 120 kWh και οι επιδόσεις είναι ακραίες με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 1,86 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 350 χλμ./ώρα.

Όσο για την τιμή της Pininfarina Battista Reversario δεν ανακοινώθηκε αλλά υπολογίζεται κοντά στα 2,6 εκατομμύρια ευρώ που κοστίζει η Battista Anniversario.