Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για την επόμενη Porsche Taycan

Ελλάδα 7:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όλα όσα γνωρίζουμε για την επόμενη Porsche Taycan

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για την επόμενη Porsche Taycan

ΝΕΑ

Πριν από λίγες εβδομάδες είδαμε την επανασχεδιασμένη Taycan η οποία είναι αναβαθμισμένη στο σύνολό της. Όμως, στην Porsche δεν αρκούνται σε αυτό.

Advertisement
Advertisement

Η ανανεωμένη Porsche Taycan παρουσιάστηκε με εντυπωσιακό τρόπο. Όχι τόσο όσον αφορά στη σχετική εκδήλωση καθαυτή όσο στο γεγονός πως το μοντέλο σημείωσε ρεκόρ χρόνου για αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα παραγωγής τόσο στο Nürburgring-Nordschleife όσο και στη Laguna Seca.

Παρά την εμβληματική, διπλή  επιτυχία, τα στελέχη της δεν επαναπαύονται και ήδη έχουν αρχίσει με εντατικό ρυθμό την εξέλιξη της δεύτερης γενιάς του μοντέλου. Αυτό επιβεβαίωσε η Σάρα Ραζαβί, Διευθύντρια Συστημάτων Φόρτισης και Ενέργειας της Taycan, σε συνέντευξή της στο αυστραλιανό περιοδικό CarSales.

Όπως, είπε, η πλατφόρμα «J1» που έχει χρησιμοποιηθεί στο αυτοκίνητο έχει φτάσει στο όριο εξέλιξής της και είναι απαραίτητο να αντικατασταθεί. Αυτό σημαίνει ότι τη θέση της θα πάρει η πλατφόρμα «SSP Sport» την οποία έχουν εξελίξει στον Όμιλο Volkswagen για τα σπορ αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα των Audi και Porsche.

Advertisement
Advertisement

Η κυρία Ραζαβί δήλωσε σχετικά: «Η επόμενη γενιά; Ναι, προφανώς! Αν και μόλις παρουσιάσαμε το ανανεωμένο μοντέλο, ήδη (αρχίσαμε) να εργαζόμαστε για το επόμενο. Συνεπώς, αυτή τη στιγμή δημιουργούμε ιδέες (και ρωτάμε) τι πρέπει να βελτιώσουμε με την επόμενη γενιά.

»Νομίζω ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά να πιέσουμε και να αποσπάσουμε ό,τι καλύτερο από την τρέχουσα πλατφόρμα. Πιθανότατα, (στη νέα γενιά) θα δούμε μια εξέλιξη της πλατφόρμας», κατέληξε.

Σχετικά με την καινούργια γενιά της Taycan ρωτήθηκε και ο Μάικ Βινκότερ, Υπεύθυνος Προϊόντος για το μοντέλο. Συγκεκριμένα, κλήθηκε να απαντήσει εάν αυτή θα διαθέτει μπαταρίες στερεού ηλεκτρολύτη και είπε:

Advertisement

«Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό, φυσικά, αλλά δίνουμε ένα χρονοδιάγραμμα για να ανακοινώσουμε λεπτομέρειες όταν είναι έτοιμες. Είναι πολύ νωρίς, πολύ νωρίς ακόμη (για να επιβεβαιώσουμε κάτι). Δεν θα είναι έτοιμες σε ένα ή δύο χρόνια. Αυτή η τεχνολογία έρχεται, αλλά θα πάρει χρόνο», επισήμανε.