Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ακόμα μία ηλεκτρική Jaguar E-Type

Ελλάδα 5:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ακόμα μία ηλεκτρική Jaguar E-Type

ΝΕΑ

Ακόμα μία ηλεκτρική Jaguar E-Type

ΝΕΑ

Η τάση εξηλεκτρισμού εμβληματικών ή κλασικών αυτοκινήτων έχει αρχίσει να επεκτείνεται στην πέραν του Ατλαντικού Ωκεανού όχθη, όπως φαίνεται από τη συγκεκριμένη Jaguar E-Type.

Advertisement
Advertisement

Η αμερικάνικη εταιρεία Moment Motor Company (MMC) ειδικεύεται στη μετατροπή κλασικών αυτοκινήτων σε αμιγώς ηλεκτροκίνητα για λογαριασμό των ιδιοκτητών τους. Ένα από αυτά είναι και η εν λόγω Jaguar E-Type, η οποία αποχωρίστηκε τον V12 κινητήρα της για χάρη ενός ηλεκτροκινητήρα.

Τα στελέχη της υποστηρίζουν ότι κάνουν τις μετατροπές με τον μέγιστο σεβασμό στο κάθε αυτοκίνητο και στην ιστορία του και ότι σκοπός τους είναι να το δώσουν στον κάτοχό του την ευκαιρία να το απολαύσει με έναν εντελώς νέο τρόπο, με το να διασκεδάζει με την υψηλή απόδοση.

Η εταιρεία ονόμασε το αυτοκίνητο ως E-Type Zero επειδή δεν εκπέμπει ρύπους και διοξείδιο του άνθρακα κατά την κίνησή του. Γι’ αυτή φροντίζει ένας ηλεκτροκινητήρας μέγιστης ισχύος 304 ίππων και μέγιστης ροπής 508 Nm, η οποία μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, φυσικά.

Advertisement
Advertisement

Οι μπαταρίες του είναι ενεργειακής χωρητικότητας 60 kWh και δίνουν μέγιστη θεωρητική αυτονομία 280 χλμ. Είναι κατανεμημένες έτσι ώστε να μοιράζεται το βάρος τους στο όχημα και να μην επηρεάζεται σημαντικά η οδική συμπεριφορά του, συγκριτικά.

Αναφορικά με τις επιδόσεις της, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η αμιγώς ηλεκτρικής Jaguar E-Type Zero επιταχύνεται από τα 0-97 χλμ./ώρα (0-60 μίλια/ώρα) σε 5,5 δευτερόλεπτα. Οι άνθρωποί της κάνουν τη μετατροπή με τέτοιο τρόπο ώστε ο ιδιοκτήτης να μπορεί να τοποθετήσει ξανά τον αρχικό κινητήρα χωρίς πρόβλημα, εφόσον το επιθυμεί.

Ο Μαρκ Ντέιβις, ιδρυτής της Moment Motor Company η οποία βρίσκεται στο Όστιν του Τέξας, δήλωσε σχετικά: «Παρότι αυτές οι κλασικές Jaguar προσφέρουν θρυλικό στυλ και είχαν εντυπωσιακές επιδόσεις για την εποχή τους, το σύστημα μετάδοσης της κίνησης απαιτεί εκτενή εργασία σε τακτική βάση.

Advertisement

»Για πολλούς λάτρεις, η κατοχή ενός τέτοιου οχήματος σημαίνει ατελείωτες ώρες για τη ρύθμιση του καρμπυρατέρ και του χρονισμού του κινητήρα και για την αντιμετώπιση διαρροών.

»Εμείς, μετατρέπουμε δημοφιλή κλασικά μοντέλα όπως η E-Type σε ηλεκτρικά ώστε να είναι πιο ισχυρά, πιο αξιόπιστα και ευχάριστα στην οδήγηση. Είναι αδύνατον να οδηγήσεις αυτό το αυτοκίνητο χωρίς ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό σου», επισήμανε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας.

Advertisement

Ο ίδιος, δεν αναφέρθηκε στο κόστος μετατροπής της εμβληματικής Jaguar E-Type, όμως στην ιστοσελίδα της αναφέρεται ότι αυτό κυμαίνεται μεταξύ 75.000-150.000 δολάρια (περίπου μεταξύ 70.450-140.870 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία), ανάλογα με το αυτοκίνητο και τον χρόνο εργασίας που απαιτείται για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.