Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Hyundai εξελίσσει νέα τεχνολογία ακουστικής

Ελλάδα 5:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Hyundai εξελίσσει νέα τεχνολογία ακουστικής

ΝΕΑ

Η Hyundai εξελίσσει νέα τεχνολογία ακουστικής

ΝΕΑ

Κάθε επιβάτης θα μπορεί να ακούει την δική του μουσική χωρίς την ανάγκη ακουστικών χάρη στη νέα τεχνολογία που εξελίσσει η Hyundai.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai βρίσκεται σε φάση εξέλιξης του συστήματος Separated Sound Zone το οποίο θα επιτρέπει σε κάθε επιβάτη του αυτοκινήτου να ακούει την μουσική που προτιμά χωρίς αυτή να γίνεται αντιληπτή από τους υπόλοιπους και χωρίς την χρήση ακουστικών.

Η λειτουργία του συστήματος βασίζεται στον περιορισμό των ηχητικών κυμάτων μέσα στα όρια του χώρου που περιβάλλει κάθε επιβάτη με τη βοήθεια της χρήσης ηχείων προηγμένης τεχνολογίας. Η Hyundai σημειώνει πως το σύστημα πρακτικά χρησιμοποιεί την τεχνική ακύρωσης του ήχου που υπάρχει σε πολλά σύγχρονα ακουστικά. Το πλεονέκτημα είναι πως οι επιβάτες θα μπορούν θα ακούν αποκλειστικά αυτό που επιθυμούν χωρίς να ενοχλούν του υπόλοιπους, χωρίς να χρειάζεται να φορούν κάποιο ειδικό εξοπλισμό αλλά και χωρίς να επηρεάζεται καθόλου η δυνατότητα επικοινωνίας με τους άλλους επιβάτες. Το σύστημα θα μπορεί επιπλέον να κατευθύνει ήχους όπως για παράδειγμα τις εντολές του συστήματος πλοήγησης, αποκλειστικά στον οδηγό.

335d1109-hyundai-ssz-technology-1876543456harpi640_1

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους εξέλιξης της Hyundai το συγκεκριμένο σύστημα προβλέπεται να παίξει σημαντικό ρόλο στα μελλοντικά μοντέλα όταν θα έχουν γίνει σημαντικά βήματα και στο κομμάτι της αυτόνομης οδήγησης οπότε η παραμονή στο αυτοκίνητο θα πρέπει να γίνει όσο το δυνατό πιο φιλόξενη και ευχάριστη για τους επιβάτες.

Η χρήση του συστήματος Separated Sound Zone αναμένεται να ξεκινήσει στα premium μοντέλα της εταιρίας μετά από περίπου δύο χρόνια.

335d1109-hyundai-ssz-technology-1876543456harpi640