Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai: «Χτυπάει» νέο ρεκόρ στο Pikes Peak με το Ioniq 5 N

Ελλάδα 18:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai: «Χτυπάει» νέο ρεκόρ στο Pikes Peak με το Ioniq 5 N

ΝΕΑ

Hyundai: «Χτυπάει» νέο ρεκόρ στο Pikes Peak με το Ioniq 5 N

ΝΕΑ

Τον Ιούνιο, η κορεατική εταιρεία πρόκειται να θέσει ένα νέο σημείο αναφοράς στη δημοφιλέστερη ανάβαση του κόσμου.

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai φέρνει τέσσερα Ioniq 5 N στη φετινή εκδοχή του Pikes Peak International Hill Climb. Ο επιτεύξιμος στόχος της είναι να γράψει ένα νέο ρεκόρ, για το ταχύτερο πέρασμα που έχει γίνει από ένα ηλεκτρικό SUV/crossover παραγωγής.

Θα μιλάμε για ένα νέο επίτευγμα, αφού κανείς δεν έχει προσπαθήσει με τέτοιας κατηγορίας αυτοκίνητο να το κάνει, συνεπώς η Hyundai αναμένεται να ξεκινήσει μία νέα κατηγορία στα ρεκόρ του Pikes Peak και όχι να σπάσει κάποιο ήδη υπάρχον.

Το Ioniq 5 N ανακηρύχθηκε World Performance Car για το 2024 και έχοντας φόρα από αυτήν την επιτυχία, η κορεατική εταιρεία αποφάσισε να συνεχίσει σε νικηφόρα μονοπάτια.

Advertisement
Advertisement

Δύο Hyundai Ioniq 5 N παραγωγής αναμένεται να αγωνιστούν στην ανάβαση με στόχο το νέο ρεκόρ, με οδηγούς τους Paul Dallenbach και Ron Zaras.

Τα άλλα δύο θα είναι τροποποιημένα και πίσω από το τιμόνι τους θα καθίσουν οι Dani Sordo και Robin Shute. Ο πρώτος μάλιστα αγωνίζεται για τη Hyundai Motorsport στο WRC. Και οι τέσσερις θα λάβουν μέρος στην Exhibition Class.

Οι μόνες αλλαγές που έχουν γίνει στα δύο Hyundai Ioniq 5 N παραγωγής είναι τα καθίσματα τα οποία είναι Recaro Pro Racer SPA Hans και η πρόσδεση που θα είναι αγωνιστικοί ιμάντες έξι θέσεων της Sabelt. Επίσης, τα πίσω καθίσματα έχουν αφαιρεθεί εντελώς, ενώ έχει προστεθεί roll cage και αντιπυρικό σύστημα.

Advertisement

Ως προς το μηχανολογικό μέρος, τα δύο αυτά Ioniq 5 N θα είναι πανομοιότυπα με αυτά των πελατών της Hyundai. Συνεπώς, και σε αυτά έχουμε μία μπαταρία των 84 kWh και δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική στους 609 ίππους.

Βέβαια, αυτή αυξάνεται ακαριαία στους 650 ίππους και τα 740 Nm ροπής με ενεργοποιημένο το N Grin Boost. Περισσότερα τον Ιούνιο, όπου θα απολαύσουμε τα τέσσερα αυτά Hyundai Ioniq 5 N στη δημοφιλέστερη ανάβαση του κόσμου.

Advertisement