Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το Hyundai Ioniq 6 N

Ελλάδα 2:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το Hyundai Ioniq 6 N

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το Hyundai Ioniq 6 N

ΝΕΑ

Το τμήμα N της Hyundai ολοκληρώνει σιγά-σιγά την εξέλιξη του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού σπορ μοντέλου της.

Advertisement
Advertisement

Το δεύτερο ηλεκτρικό σπορ μοντέλο στη νέα εποχή της Hyundai N βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης. Υπενθυμίζουμε, ότι η κορεατική μάρκα ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό, πως δε θα δούμε νέες γενιές των i 20 N και i 30 N με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Συνεπώς, μετά το Ioniq 5 N, το Ioniq 6 N αποτελεί τη συνέχεια της νέας εποχής. Το είδαμε πρώτη φορά στο πρωτότυπο RN22e το 2022. Αλλά πρόσφατα, εμφανίστηκε δημόσια το μοντέλο παραγωγής να πραγματοποιεί εντατικές δοκιμές.

Το Hyundai Ioniq 6 N θα μοιραστεί την ίδια πλατφόρμα με το βασικό μοντέλο

Όπως αναμενόταν, οι αισθητικές αλλαγές είναι εμφανείς συγκριτικά με το βασικό Ioniq 6. Κατά συνέπεια, πρόκειται να δούμε φαρδύτερους θόλους, μεγαλύτερες ζάντες, κόκκινες δαγκάνες φρένων, ενισχυμένα μαρσπιέ, μεγαλύτερη πίσω αεροτομή και φυσικά έναν πίσω προφυλακτήρα με πιο αιχμηρή σχεδίαση.

Advertisement
Advertisement

Αυτά ισχύουν ως προς το ντιζάιν, που θα κάνουν το Ioniq 6 N να ξεχωρίζει σημαντικά από το αδερφάκι του. Βέβαια, θα μοιραστεί μαζί του την πλατφόρμα E-GMP και είναι πολύ πιθανό να έχουμε μία μπαταρία 86 kWh η οποία θα τροφοδοτεί δύο ηλεκτροκινητήρες με συνολική απόδοση περίπου 650 ίππους και 740 Nm ροπής.

Επίσης, αναμένουμε το Hyundai Ioniq 6 N να δεχθεί ορισμένες τροποποιήσεις στο πλαίσιο, οι οποίες θα αφορούν σε ισχυρότερα φρένα, μικρότερη διαδρομή ανάρτησης και με πιο σφιχτή ρύθμιση και ένα «κιβώτιο» που θα αντιγράφει τη συμπεριφορά των 8τάχυτων διπλού συμπλέκτη που έχουμε δει στα μοντέλα N με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Το ντιζάιν του Hyundai Ioniq 6 N αναμένεται πολύ πιο σπορ, συγκριτικά με το βασικό μοντέλο

Δεν αποκλείεται, όπως και στο Ioniq 5 N, να έχουμε τεχνητό ήχο εξάτμισης, ώστε ο χρήστης να αισθάνεται με το ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητό του τον «σφυγμό» των ηλεκτροκινητήρων.

Advertisement

Θα μάθουμε στα σίγουρα αν όλα τα παραπάνω ισχύουν 100% το 2025, στην επίσημη παρουσίαση του Hyundai Ioniq 6 N.