Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φωτογραφία ντοκουμέντο από τη Maserati που διαλύθηκε στον Κηφισό – Πώς σώθηκε ο οδηγός

Ελλάδα 15:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φωτογραφία ντοκουμέντο από τη Maserati που διαλύθηκε στον Κηφισό – Πώς σώθηκε ο οδηγός

ΝΕΑ

Φωτογραφία ντοκουμέντο από τη Maserati που διαλύθηκε στον Κηφισό – Πώς σώθηκε ο οδηγός

ΝΕΑ

Το Newsauto αποκαλύπτει την καμπίνα του ιταλικού super car – το οποίο υπέστη τρομερές ζημιές στον Κηφισό – και η οποία όπως θα δείτε δεν παραμορφώθηκε καθόλου…

Advertisement
Advertisement

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα εφοδιάζονται με κορυφαία τεχνολογία τα τελευταία χρόνια και είναι κάτι που συνεχώς βελτιώνεται από τα μεγάλα εργοστάσια. Σε συνδυασμό με τα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, τα οχήματα πλέον προσφέρουν κορυφαία ασφάλεια τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους πεζούς.

Καλά διαβάσατε όσοι δεν το γνωρίζετε, καθώς πολλά από αυτά εφοδιάζονται ακόμα και με αερόσακο για… πεζούς που ενεργοποιείται στο εξωτερικό σημείου του εμπρός παρμπρίζ, όταν το όχημα «καταλάβει» πως έχει χτυπήσει κινούμενο αντικείμενο.

Επιπλέον το εμπρός τμήμα (καπό, προφυλακτήρας κλπ.) είναι κατασκευασμένα από συγκεκριμένα υλικά για να μην τραυματίζουν, ενώ ακόμα και η απορρόφηση της σύγκρουσης γίνεται με τέτοιο τρόπο με γνώμονα να είναι ο τραυματισμός όσο το δυνατόν πιο ανώδυνος…

Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια

Advertisement
Advertisement

Αυτά ισχύουν για το… εξωτερικό κομμάτι πολλών σύγχρονων οχημάτων. Φανταστείτε τι ισχύει για την καμπίνα των επιβατών. Εδώ και πολλά χρόνια οι υπεύθυνοι, δίνουν τεράστιο βάρος στην εξέλιξη της καμπίνας και στην ασφάλεια που αυτή προσφέρει, σε ενδεχόμενο σύγκρουσης. Σκοπός είναι να μην παραμορφωθεί το εσωτερικό σε περίπτωση ατυχήματος και να απορροφήσει όλη την ενέργεια το εξωτερικό τμήμα ή στοιχεία και τεχνολογίες που έχουν τοποθετηθεί στο αμάξωμα για να κάνουν αυτή την πολύ δύσκολη «δουλειά» όταν χρειαστεί.

Αυτό ακριβώς συνέβη πριν από λίγες ημέρες με την Maserati MC20 που όλοι είδαμε στα Μέσα και η οποία έπεσε στις μπαριέρες της λεωφόρου Κηφισού. Από τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, διακρίνουμε το εμπρός τμήμα του ιταλικού μοντέλου να έχει καταστραφεί, ένα σημείο το οποίο χρησιμοποιείται στην MC20 ως χώρος αποσκευών καθώς ο κινητήρας βρίσκεται στο πίσω μέρος.

Καμία παραμόρφωση!

Advertisement

Ενώ η εικόνα δείχνει καταστροφική, το αντίθετο συμβαίνει με την καμπίνα. Από την αποκλειστική εικόνα που δημοσιεύει το Newsauto, φαίνεται ξεκάθαρα πως η καμπίνα δεν έχει δεχτεί σχεδόν καμία παραμόρφωση.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο οδηγός, που αξίζει να σημειώσουμε ότι φορούσε τη ζώνη ασφαλείας, απλά τραντάχτηκε και δεν τραυματίστηκε.

Advertisement

Λαμαρίνες ή… ανθρώπινη ζωή;

Η σχεδίαση της MC20, όπως και άλλων σύγχρονων αυτοκινήτων, είναι τέτοια που απέδειξε πως σε ενδεχόμενο σύγκρουσης αυτό που μετρά είναι η ανθρώπινη ζωή. Το όχημα υπέστη μεγάλες ζημιές αλλά καμία ο οδηγός.

Και εδώ είναι που πρέπει να αναγνωρίσουμε τα τεράστια βήματα προόδου των εργοστασίων με πράγματα που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι αλλά όταν χρειαστεί θα σώσουν ζωές.

Advertisement

Και στην… τελική θα πρέπει να αναρωτηθούμε, τι είναι αυτό που μετρά πάνω απ’ όλα και έχει μεγαλύτερη αξία;

Οι λαμαρίνες ή η ανθρώπινη ζωή; Σίγουρα το δεύτερο…