Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 427…

Ελλάδα 20:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 427…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 427…

ΝΕΑ

Η αγορά πάει… σούπερ, οι εισαγωγικές ψάχνουν στελέχη από το πάνω ράφι και την ίδια ώρα υπάρχει έντονος προβληματισμός για την άνοδο στις τιμές των καυσίμων.

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Αν και βρισκόμαστε στις αρχές Απριλίου, οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 30 βαθμούς Κελσίου και αναρωτιόμαστε τι θα ζήσουμε το καλοκαίρι. Ζέστη, σκόνη και… κίνηση στους δρόμους, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που δυσκολεύει την καθημερινότητα μας και ευχόμαστε να αλλάξουν τα δεδομένα μέχρι να έρθει ο Ιούνιος.

Οι προβλέψεις κάνουν λόγω για πτώση της θερμοκρασίας, οπότε περιμένουμε να… πέσει κάπως το θερμόμετρο.

Αυτό πάντως που παρατηρούμε τις τελευταίες εβδομάδες και μας ανησυχεί ιδιαίτερα είναι το κόστος των καυσίμων. Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει πως η αμόλυβδη έχει ήδη αγγίξει τα 2 ευρώ ανά λίτρο και σε ορισμένες περιοχές έχει ξεπεράσει αυτό το νούμερο. Τραγικό αυτό που συμβαίνει και για να πούμε την αλήθεια δεν βλέπουμε φως στο… τούνελ ελέω των πολέμων, αλλά και στη νέα διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν.

Advertisement
Advertisement

Ας ευχηθούμε να επικρατήσει η λογική γιατί καθημερινά χάνουν τις ζωές τους εκατοντάδες άνθρωποι αλλά επηρεάζονται και εκατομμϋρια άλλοι από τις επιπτώσεις σε καταστροφές και οικονομίες.

Έχουν αρχίσει να καίνε οι τιμές των καυσίμων…

Άνθηση των αγώνων…

Στα δικά μας τώρα, η αγορά των αυτοκινήτων πάει σύμφωνα με τις προβλέψεις και ακόμα καλύτερα.

Από την άλλη διαπιστώνουμε πως ανθίζουν και πάλι οι αγώνες αυτοκινήτου με συμμετοχές ιδιαίτερα δυνατές, που προσελκύουν και φιλάθλους.

Η Αθήνα έχει γίνει ένα απέραντο… εργοτάξιο. Μιλάμε για ποιότητα ζωής!

Στείλτε μας τα νέα σας…

Advertisement

Μην ξεχνάτε πως όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!

Advertisement


Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Η αλήθεια είναι όπως και φως. Τυφλώνει

Advertisement


Πολύ καλά πάει η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων τον Απρίλιο. Ήδη έχουν ταξινομηθεί 4.404 αυτοκίνητα και συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο η ποσοστιαία άνοδος αγγίζει το 84%.


Η λίστα με τις TOP20 μάρκες αναφορικά με τις πωλήσεις αυτοκινήτων το διάστημα 1-12 Απριλίου έχει ως εξής:

Toyota 1.095
Suzuki 503
Hyundai 483
Peugeot 226
Fiat 211
Skoda 203
VW 165
Mercedes 162
Audi 140
Opel 124
KIA 124
BMW 107
Citroen/DS 100
Ford 92
Dacia 84
Tesla 83
MG 74
Mitsubishi 55
Jeep 41
Nissan 39
Renault 39


Μετά το 2025 (ανάλογα με την παγκόσμια ζήτηση) υπολογίζεται πως θα έρθει στην Ελλάδα το περιβόητο και πολυσυζητημένο (των τελευταίων ημερών) ηλεκτρικό μοντέλο της Xiaοmi με την ονομασία SU7. Την εισαγωγή θα αναλάβει η Info Quest στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει με τον Κινέζο κολοσσό και αφορά όλα τα προϊόντα. Δεν αποκλείεται να υπάρξει και στρατηγική συνεργασία με εταιρεία από το χώρο του αυτοκινήτου, με σκοπό η μάρκα να εισβάλει δυναμικά στην ελληνική αγορά.


Όπως μαθαίνουμε μεγάλες εταιρείες συμβούλων βρίσκονται τον τελευταίο καιρό σε αναζήτηση ταλέντων προκειμένου να καλύψουν θέσεις στελεχών σε εταιρείες αυτοκινήτων. Αρκετές εταιρείες ψάχνονται για στελέχη από το πάνω ράφι και θέλουν να το κάνουν με… τρόπο.


Δάνειο ύψους 108,3 εκατομμυρίων ευρώ θα πάρει η ελληνική AVIS από την ευρωπαϊκή τράπεζα ανασυγκρότησης και ανάπτυξης με σκοπό να προχωρήσει στην αντικατάσταση οχημάτων θερμικού κινητήρα με αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Συνολικά υπολογίζεται πως θα αποκτήσει 2.900 νέα μοντέλα που εφοδιάζονται με μπαταρίες.


Ερωτηματικό παραμένει το ποιος η ποια θα αναλάβει τη θέση Marketing στην BMW μετά την αποχώρηση της Μαρίζας Πετράκου. Τα δεδομένα δείχνουν πως θα υπάρξει εσωτερική… μετακόμιση και ίσως δούμε την Δήμητρα Μπίκου σε αυτή τη θέση, καθώς η ίδια έχει περάσει από το Marketing της MINI, μέχρι σήμερα είναι Επικεφαλής πωλήσεων στην MINI ενώ βρίσκεται συνολικά στο BMW Group 17 χρόνια. Το σίγουρο είναι πως σε λίγες ημέρες θα μάθουμε τις αλλαγές που θα υπάρξουν στην εισαγωγική εταιρεία.


Τη δική της ομάδα επανδρώνει μεγάλη εταιρεία που δραστηριοποιείται αλλά και επενδύει στα επαγγελματικά οχήματα. Σύντομα θα έχουμε νέα…


Το δικό της τρίκυκλο ηλεκτρικό scooter αποκάλυψε στην έκθεση μοτοσικλέτας ο Όμιλος Σαρακάκη. Το συγκεκριμένο κατασκευάζεται εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα και στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ενώ η μαζική του παραγωγή θα ξεκινήσει μετά το καλοκαίρι.


Η UM motorcycles είναι μία μάρκα μοτοσικλετών, τα μοντέλα της οποίας εισάγει και διανέμει ο Όμιλος TEOREN, τον οποίο ηγείται η Ντένη Θεοχαράκη.


Απίστευτο κι όμως αληθινό αυτό που συμβαίνει με τους ελέγχους ΚΤΕΟ στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ιδιωτικών ΚΤΕΟ Κωνσταντίνο Βήκα ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ1 και στον Πάρι Ποντίκα, έκανε λόγω για 2.8 εκατομμύρια οχήματα που δεν έχουν περάσει τεχνικό έλεγχο. Μιλάμε για σχεδόν 1 στα 3 που κυκλοφορούν σε όλη την Ελλάδα…


Στην παραγωγή ενός ηλεκτρικού scooter το οποίο θα κατασκευάζεται στην Ελλάδα ξεκινά σύντομα η Πέτρος Πετρόπουλος. Σύμφωνα με τα δεδομένα το συγκεκριμένο θα το δούμε στους δρόμους προς τα τέλη του έτους, ενώ στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό πως έχουν γίνει ήδη επαφές με μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς, καθώς το συγκεκριμένο δεν θα πωλείται σε ιδιώτες. Να σημειώσουμε πως με τη δυναμική του Ομίλου Πετρόπουλος, η ετήσια παραγωγή με μία βάρδια, θα φτάνει τις 2.000 μονάδες.


Συνάντηση… 20 χρόνια μετά για τρία στελέχη του αυτοκινήτου οι όποιοι συναντήθηκαν στην έκθεση μοτοσικλέτας! Και οι τρεις εργαζόντουσαν ταυτόχρονα στην Toyota το 2004 και σήμερα ο καθένας έχει το δικό του πόστο σε διαφορετική εταιρεία. Ο λόγος για τους (από αριστερά προς δεξιά), Στάθη Λάιο (Επικεφαλής Tesla Athens), Τάσο Κωνσταντινίδη (Διευθυντής Marketing Yamaha moto) και Γιώργο Ξηνταράκη (Γενικός διευθυντής Kinsen Hellas).


Η Cyclon έχει δημιουργήσει τη δική της αγωνιστική ομάδα και από φέτος συμμετέχει σε διάφορες μορφές ράλι. Στον πρώτο αγώνα για το 2024, που διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας (Ράλι στερεάς Ελλάδας), πίσω από το τιμόνι του Ford Fiesta Rally3 βρέθηκε ο Ανδρέας Βαρδινογιάννης που έτρεξε με το όνομα “Flandy”.


Την επικοινωνία της Volvo Car Hellas έχει αναλάβει από την 1η Απριλίου η Θάλεια Μηλιώρη. Σύμφωνα με την εισαγωγική εταιρεία, η εν λόγω θα εργάζεται ως εξωτερική συνεργάτιδα στο κομμάτι που αφορά τις δημόσιες σχέσεις της Volvo.


Ο Διονύσης Μπατιστάτος ήταν μέχρι τα τέλη του 2023 επικεφαλής στην VW, οπότε και αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης. Ο φακός της στήλης τον απαθανάτισε στην έκθεση μοτοσικλέτας και πάνω σε μία εντυπωσιακή Yamaha Tenere. Όπως ξέρουμε έχει ιδιαίτερη αγάπη για τη θάλασσα αλλά όπως φαίνεται το ίδιο ισχύει και για τους δύο τροχούς!


Με περισσότερους από 45 δημοσιογράφους πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα η παρουσίαση του νέου VW Tiguan στη διήμερη αποστολή που έγινε στην Πελοπόννησο. Σε κάθε αυτοκίνητο ταξίδευαν 3 δημοσιογράφοι και είχαν προορισμό την Ορεινή Αρκαδία.


Συνεργασία με την ινδική εταιρεία κατασκευής ελαστικών MRF υπέγραψε η Elastrak. Η συνεργασία αφορά σε ελαστικά για όλες τις κατηγορίες των οχημάτων.


Με το Ράλι Στερεάς Ελλάδας ξεκίνησε το διάστημα 13-14 Απριλίου, το πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλι χώματος. Ο αγώνας είχε επίκεντρο τη Θήβα και συγκέντρωσε πολύ καλές συμμετοχές αλλά και πλήθος κόσμου στα βουνά. Νικητής στην πρώτη… μάχη αναδείχτηκε ο Σωκράτης Τσολακίδης που επέστρεψε δυναμικά έχοντας για «όπλο» ένα Skoda Fabia Rally2 EVO της αγωνιστικής ομάδας On Sale Rally Team.


Ο αντιπρόσωπος της Ford (Car Center) Νώντας Καρανικόλας συμμετείχε στον πρώτο αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος χώματος (Ράλι στερεάς Ελλάδας) με Ford Fiesta Rally3 και κατάφερε να τερματίσει στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης!


Ο Θέμης Χαλκιάς, αντιπρόσωπος της Nissan και επισκευαστής των Renault- Dacia έχει ιδιαίτερη αγάπη για τους αγώνες αυτοκινήτου και δεν χάνει αγώνα για αγώνα, ως οδηγός! Στο πρώτο ράλι του πανελληνίου πρωταθλήματος (Ράλι Στερεάς Ελλάδας) κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση της γενικής κατάταξης με Renault Clio Rally3, μία συμμετοχή που στηρίζει η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Renault, TEOREN.


Το όνομα Ισμαήλος το γνωρίζουμε από την Mercedes καθώς πρόκειται για μία από τις κορυφαίες αντιπροσωπείες, όχι μόνο της γερμανικής φίρμας αλλά και στο σύνολο των μαρκών. Ο Πάνος Ισμαήλος δεν… πουλάει μόνο αυτοκίνητα αλλά συμμετέχει και σε αγώνες αυτοκινήτου, όπως έκανε στο χωμάτινο ράλι στερεάς Ελλάδας το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου, όπου με ένα Mitsubishi EVO 9 κατάφερε να τερματίσει στην 5η θέση της γενικής κατάταξης.


Η αντιπροσωπεία της Kawasaki στη λεωφόρο Κηφισού (λίγο πριν από τα ΚΤΕΛ, δεξιά όπως αναβαίνουμε για Κηφισιά), έχει κλείσει εδώ και μήνες. Πλέον έχει μετατραπεί σε Suzuki Marine, μία αντιπροσωπεία που βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου Θεοχαράκη.


Την αντιπροσωπεία των καρτ CRG ανέλαβε η εταιρεία Cosmosrally Kart Academy του Γιώργου Κοσμόπουλου και της Μαρίας Μαγγιώρη. Με τη συγκεκριμένη αντιπροσωπεία ξεκίνησε να τρέχει και ο Μίκαελ Σουμάχερ!


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η έκθεση μοτοσικλέτας που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 10-14 Απριλίου στο Metropolitan EXPO. Σύμφωνα με τα στοιχεία, περισσότεροι από 42.000 ήταν οι επισκέπτες που θαύμασαν από κοντά μοτοσικλέτες που πραγματικά ήθελαν να δουν από κοντά αλλά και να ονειρευτούν.


Για το διάστημα 5-13 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί η μία και μοναδική έκθεση αυτοκινήτου που θα φιλοξενηθεί και αυτή, όπως η αντίστοιχη έκθεση μοτοσικλέτας, στο Metropolitan EXPO. Όπως μαθαίνουμε οι συμμετοχές δεν είναι απλά πολλές αλλά ποιοτικές και αυτές που θέλουν να θαυμάσουν από κοντά οι φίλοι του αυτοκινήτου.


Ο Βασίλης Μπούδρος συνεχίζει ως ambassador στην BMW Motorrad. Ο συγκεκριμένος αναβάτης συμμετείχε φέτος για δεύτερη φορά στο ράλι Ντακάρ και στην πρόσφατη έκθεση μοτοσικλέτας είχε το δικό του stand στο περίπτερο της BMW.


Μεγάλη επιτυχία είχε η 1η Πανθεσσαλική συνάντηση ιστορικών οχημάτων, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 6-7 Απριλίου στη Λάρισα. Συνολικά συμμετείχαν περισσότερα από 150 αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Λάρισας, η Λέσχη Κλασσικής Μοτοσικλέτας και Vespa Λάρισας και η Φ.Ι.Ο (Φίλοι Ιστορικών Οχημάτων Βόλου).


Στις 21 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ένα ξεχωριστό event… ποδηλάτων που γεννήθηκε από την ιδέα που είχε μία παρέα μαθητών λυκείου. Συγκεκριμένα οι, Μιχάλης Σαρίδης, Σταύρος Θρεψιάδης και Ευάγγελος Γκοτζαρίδης αποφάσισαν να μετατρέψουν την αγάπη τους για τα BMX/Mountain Bike σε κοινωνική δράση. Έτσι γεννήθηκε το ποδηλατικό event «Ride For A Cause» το οποίο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή στο Marathonas Bike Park. Την εκδήλωση στηρίζει το Action 24 ενώ τα έσοδα θα διατεθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» που θα συμμετέχει ενεργά στο event.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE

  1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 171.300
  2. Trcoff: 73.600
  3. Tractiongr: 31.900
  4. Drive magazine: 27.600
  5. Gocar: 20.700
  6. Carotogr: 15.500
  7. CarGuysGr: 15.100
  8. Εκπομπή Οδηγώντας: 6.510
  9. Autobeat: 6.330
  10. Newsauto: 5.490
  11. George Sargiannidis: 5.380
  12. 4Τροχοί: 4.630
  13. Auto Τρίτη: 3.730
  14. Panos Seitanidis: 2.450
  15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.960
  16. Enkinisi: 1.690
  • η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 15/4/2024 (18:00)