ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 428…

Ελλάδα 19:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα νέα της πιάτσας, 428…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 428…

ΝΕΑ

Καλπάζει η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Το ίδιο ισχύει και γι τι τιμές των καυσίμων που έχουν πάρει φωτιά λίγο πριν από το Πάσχα.

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Τελευταίες ημέρες πριν από τη Μεγάλη εβδομάδα (!) και αναρωτιόμαστε πώς πέρασε και πάλι ο καιρός και ούτε που το καταλάβαμε. Πάλι καλά που έπεσε η θερμοκρασία, έβρεξε λίγο, χιόνισε σε ορισμένες περιοχές και αισθανθήκαμε έστω και λίγο ότι φέτος κάτι ζήσαμε από… χειμώνα.

Αναμένουμε τις ημέρες του Πάσχα, να δούμε πωώς θα είναι ο καιρός, που ευχόμαστε να είναι τέλειος, για να ευχαριστηθούμε τις ημέρες που θα ξεκουραστούμε αλλά και θα πάμε στην Εκκλησία.

Σίγουρα πάρα πολύς κόσμος θα ταξιδέψει, άλλοι με το αυτοκίνητό του, άλλοι με πλοία και διάφορα μέσα. Όσοι το κάνουν με δικά τους μέσα, καλό θα είναι να μην ξεχάσουν τους απαραίτητους ελέγχους για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως τις ημέρες που θα έχουν φύγει για ξεκούραση.

Όλα έτοιμα για το Πάσχα!

Βενζίνη στα ύψη και… ευκαιρίες

Advertisement
Advertisement

Αυτό πάντως που παρατηρούμε είναι πως γι’ ακόμα μία χρονιά οι τιμές των καυσίμων και όσο πληγιάζουμε προς το Πάσχα έχουν ανέβει υπερβολικά. Στην Αττική η τιμή της αμόλυβδης 95 οκτανίων έχει φτάσει ήδη στα 2 ευρώ ανά λίτρο, ενώ σε πολλές περιοχές το νούμερο είναι πολύ πιο ψηλό. Δεν αναφέρομαι καν στις… Κυκλάδες που εκεί ούτε καν θες να σκέφτεσαι τι πληρώνεις. Πάντως και όσοι θα γεμίσετε ντεπόζιτα, καλό είναι να το κάνετε σε πρατήρια που ξέρετε και όχι σε όσα έχουν μόνο καλές τιμές.

Από εκεί και πέρα οι αλλαγές στην πιάτσα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Στελέχη, και εργαζόμενοι ψάχνονται, άλλοι αλλάζουν εταιρείες, ενώ οι ίδιες οι εταιρείες αλλά και οι επιχειρηματίες αναζητούν ευκαιρίες στο άγνωστο περιβάλλον που δημιουργείται.

Υπάρχουν και… τέτοια και βρίσκονται ανάμεσά μας!

Τα δεδομένα αλλάζουν

Δεν χωρά αμφιβολία πως η Tesla άλλαξε πολύ τα δεδομένα. Με τη σειρά της η MG δημιούργησε μία άλλη τάση ενώ η επέλαση των Κινέζων είναι σίγουρο πως θα αλλάξει κατά ένα ποσοστό τον χάρτη και σε λίγα χρόνια θα είναι υπολογίσιμη δύναμη.

Advertisement

Πάντως καλοί οι Κινέζοι, καλές και οι επενδύσεις από τους επιχειρηματίες αλλά μην ξεχνάμε το after sales και όταν αρχίσουν τα… δύσκολα, να δούμε ποια θα είναι η αντιμετώπιση στον πελάτη.

Υπομονή να κάνουμε, και σύντομα θα μάθουμε περισσότερα.

Δεν είναι απλά κουτιά αλλά κουτιά που είχαν ανταλλακτικά όταν λειτουργούσε το εργοστάσιο της Nissan στο Βόλο!

Στείλτε μας τα νέα σας…

Advertisement

Μην ξεχνάτε πως όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Η ευτυχία συνηθίζεται. Η δυστυχία… όχι.


Πάνω από 7.000 αυτοκίνητα έχουν ταξινομηθεί από την 1η Απριλίου, μέχρι τις 19 του ίδιου μήνα. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται πως η αγορά έχει αυξημένες πωλήσεις συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα σε ποσοστό που ξεπερνά το 75%.


Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η μέση τιμή λιανικής της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων για την Παρασκευή 12 Απριλίου ήταν στα 1,9620 ευρώ ανά λίτρο, με τους φόρους να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η τελική τιμή διαμορφώθηκε ως εξής:

Τιμή διυλιστηρίου: 38,24%
Φόροι: 55,87%
Εταιρείες εμπορίας, μεταφορείς και πρατήρια: 5,89%


Μία ακόμα κινέζικη μάρκα αναμένεται σύντομα στην ελληνική αγορά από πολύ δυνατό Όμιλο αυτοκινήτων. Ο λόγος για την Xpeng που ιδρύθηκε το 2014 και έχει στη γκάμα της πέντε μοντέλα, SUV, MPV και sedan. Η παραγωγή των αυτοκινήτων της ξεπέρασε το 2023 τις 140.000 μονάδες ενώ η κινεζική φίρμα είχε κάνει αίσθηση με την παρουσίαση ενός πρωτότυπου οχήματος που είχε τη δυνατότητα ακόμα και να… πετάει.


Την έκθεση της Ντένης Θεοχαράκη στον «Ελληνικό Κόσμο» για το εργοστάσιο της Nissan στο Βόλο, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά οι δημοσιογράφοι του αυτοκινήτου. Η δημιουργός ξενάγησε τους εκπροσώπους του Τύπου σε έναν άριστα ειδικά διαμορφωμένο χώρο και ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο. Αντικείμενα, εργαλεία, ζωγραφιές ακόμα και πόρτες που έχουν μεταμορφωθεί από τα χρόνια ήταν μερικά από όσα περιλαμβάνει η έκθεση της Ντένης Θεοχαράκη. Ομολογουμένως αξίζει να επισκεφτεί κανείς και να καταλάβει τι είχε και τι έχασε η Ελλάδα μέχρι πριν από 29 χρόνια, αφότου μπήκε λουκέτο.


Η Ελένη Γιαγιάκου είναι η νέα Marketing Manager της BYD. Όπως γνωρίζουμε διαθέτει εμπειρία 15 χρόνων στη διοίκηση Επικοινωνίας και Marketing ενώ διαθέτει εμπειρία από μεγάλες εταιρείες λιανικού αλλά και χονδρικού εμπορίου.


Τις τελευταίες εβδομάδες αρκετός κόσμος έχει αποχωρήσει από τον Όμιλο Σφακιανάκη.


Πολλά ακούγονται για την αμερικάνικη εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων Fisker που δυστυχώς δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά ενώ ξένα δημοσιεύματα κάνουν λόγο ακόμα και για κλείσιμο. Η μετοχή της εταιρείας έχει καταρρεύσει από τα 7 σχεδόν ευρώ στα… 0.20 λεπτά, μέσα σε έξι μήνες και τα δεδομένα δεν είναι καθόλου καλά. Αρκετοί πάντως ακόμα και από την Ελλάδα έχουν βρει την ευκαιρία να επενδύσουν… χρηματιστηριακά καθώς τις τελευταίες ημέρες η μετοχή δείχνει να «τσιμπάει»… λιγάκι προς τα πάνω.


Στη Lynk&Co με την ιδιότητα του After sales Business Development Manager μετακόμισε ο Ανδρέας Κωνσταντέλος, ο οποίος μέχρι πρότινος βρισκόταν σε αντίστοιχο τομέα του Ομίλου Σφακιανάκη.


Εκδήλωση για πελάτες (κυρίως) της μάρκας πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Land Rover σε χώρο των νοτίων Προαστίων. Η εκδήλωση περιλάμβανε έκθεση με ρολόγια ακόμα και ουίσκι ενώ όσοι καλεσμένοι ήταν εκτός Αθηνών φιλοξενήθηκαν σε bungalows. Όπως θα δείτε και στην φωτογραφία, στους παρευρισκόμενους μίλησε ο επικεφαλής της μάρκας Λεωνίδας Μισσαλάκης.


Μία λευκή Mustang Mach-e πήρε τη θέση του επιβλητικού Ford Raptor στο Golden Hall.


Επτά μηχανικούς από τη Γαλλία φιλοξένησε ο Όμιλος Σαρακάκη στις εγκαταστάσεις του στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο συνεργασίας με το ΙΚΕ Ακμή και νέους εργαζόμενους.


Στα ΣΕΑ Μαλακάσας (σε αυτά με την γέφυρα που περνά πάνω από το δρόμο), οι χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων έχουν τη δυνατότητα να φορτίζουν (προς το παρόν), δωρεάν, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως το ρεύμα παράγεται από φωτοβολταϊκά. Ωστόσο, όσοι θέλουν να το κάνουν μετά τις… 5 το απόγευμα δεν μπορούν (ούτε με πληρωμή) καθώς οι φορτιστές κλειδώνουν.


Μία νέα κάθετη μονάδα (πωλήσεις και after sales) εντάχθηκε στο δίκτυο της VW και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Οι νέες εγκαταστάσεις βρίσκονται στον κόμβο αεροδρομίου, στην ανατολική έξοδο της Εγνατίας οδού.


Το νέο της μοντέλο με την ονομασία Terramar θα παρουσιάσει η CUPRA τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και όπως μαθαίνουμε στην επίσημη παρουσίαση θα παρευρεθούν και Έλληνες δημοσιογράφοι.


Το όνομα της Audi γνωρίζουμε από τα αυτοκίνητα πως είναι… premium. Ωστόσο αυτό που οι περισσότεροι δεν ξέρουν είναι πως η γερμανική φίρμα ασχολείται και με τη θάλασσα και συγκεκριμένα με τα aerofoils. Με λίγα λόγια, τις σανίδες που είναι κατασκευασμένες από carbon και με το ηλεκτρικό σύστημα προώθησης έχουν τη δυνατότητα να πετούν πάνω από τη θάλασσα με ταχύτητες 5 χλμ./ώρα. Την εισαγωγή και διανομή τους έχει αναλάβει η εταιρεία Maverick Waves.


Η Toyota είναι ο επίσημος συνεργάτης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την πραγματοποίηση της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στους Αγώνες του 2024. Η Ολυμπιακή φλόγα θα ταξιδέψει 11 ημέρες, (ξεκίνησε από τις 16 Απριλίου) θα καλύψει 5.202 χιλιόμετρα και 563 ναυτικά μίλια, στα χέρια 600 Λαμπαδηδρόμων και γι αυτό το λόγο η Toyota Hellas παρέδωσε 13 οχήματα στην οργανωτική επιτροπή.


Την Κυριακή 21 Απριλίου κυκλοφόρησε το περιοδικό Drive μαζί με την εφημερίδα Real News. Το γνωστό περιοδικό έχει εδώ και καιρό λιγότερες από 100 σελίδες ενώ έχει χάσει από τα ποιοτικό του χαρακτηριστικά, όπως το ξέραμε στο παρελθόν.


Σε επένδυση 7.5 εκατομμυρίων ευρώ προχωρά η εταιρεία Riginos η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της θάλασσας. Τα χρήματα αυτά θα επενδυθούν σε ναυπηγείο αλλά και σε showroom σκαφών σε έκταση 12 στρεμμάτων στην περιοχή της Βάρης.


Το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου ο Βασίλης Ορφανός, ο οποίος έχει λάβει μέρος σε 6 ράλι Ντακάρ, βρέθηκε στη Νάξο για να εκπαιδεύσει μέλη της τοπικής λέσχης ΛΕΜΟΝ. Η εκπαίδευση αφορούσε στο δεύτερο στάδιο βελτίωσης οδηγικών ικανοτήτων και τα μαθήματα έγιναν στην πίστα motocross του νησιού.


Πολύ σύντομα και όπως μαθαίνουμε θα ξεκινήσει η διάθεση στην Ελλάδα των ποδηλάτων με το λογότυπο της Yamaha. Τα είδαμε πρόσφατα στην έκθεση της μοτοσικλέτας.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE

  1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 171.600
  2. Trcoff: 73.800
  3. Tractiongr: 32.000
  4. Drive magazine: 27.600
  5. Gocar: 20.800
  6. Carotogr: 15.500
  7. CarGuysGr: 15.100
  8. Εκπομπή Οδηγώντας: 6.530
  9. Autobeat: 6.360
  10. Newsauto: 5.500
  11. George Sargiannidis: 5.410
  12. 4Τροχοί: 4.630
  13. Auto Τρίτη: 3.730
  14. Panos Seitanidis: 2.450
  15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.960
  16. Enkinisi: 1.700
  • η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 22/4/2024 (18:00)