Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μετρό: Πού θα γίνει ο επόμενος σταθμός της Γραμμής 1;

Ελλάδα 2:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μετρό: Πού θα γίνει ο επόμενος σταθμός της Γραμμής 1;

ΝΕΑ

Μετρό: Πού θα γίνει ο επόμενος σταθμός της Γραμμής 1;

ΝΕΑ

Ένα παλαιότερο αίτημα φαίνεται ότι επανέρχεται στο προσκήνιο και στο τραπέζι των συζητήσεων.

Advertisement
Advertisement

Από το 2021 οι Δήμοι Πειραιά και Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, είχαν ζητήσει με κοινή επιστολή προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, την κατασκευή σταθμού μετρό, στη συμβολή της οδού Πειραιώς και της Λεωφόρου Κηφισού στου Ρέντη.

Το θέμα επανέρχεται στην επικαιρότητα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα παραμένει ενεργό και μάλιστα έχει επαναδιατυπωθεί προς τη διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ.

Πιο συγκεκριμένα, η δημιουργία του εμπορικού πάρκου στη συμβολή Πειραιώς και Κηφισού δεν έφερε μόνο νέες επιχειρήσεις και κόσμο για την ανάπτυξη της περιοχής, καθώς παράλληλα υπήρξε αίτημα για να κατασκευαστεί ένας νέος σταθμός στη γραμμή 1, μεταξύ των σταθμών Μοσχάτο και Φάληρο.

Advertisement
Advertisement

Ο σταθμός αυτός θα έχει ως σκοπό όχι μόνο να δίνει εύκολη πρόσβαση στους επισκέπτες, αλλά θα δώσει πρόσβαση και στο διπλανό εμπορικό πάρκο όπου είναι συγκεντρωμένες μεγάλες αλυσίδες, ενώ θα διευκολύνει και τους κατοίκους του Ρέντη και του Νέου Φαλήρου.

Η υποβολή της πρότασης συμπεριλαμβάνει και προμελέτες για την κατασκευή του σταθμού οι οποίες έχουν υποβληθεί στη ΣΤΑ.ΣΥ και το θέμα θα συζητηθεί σε ένα από τα προσεχή Διοικητικά Συμβούλια της εταιρείας.

Αν, τελικά, εκριθεί, θα προχωρήσουν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και θα αρχίσει ο αγώνας δρόμου για τη χρηματοδότηση του έργου.