Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Ερχεται το νέο Lada Niva (τιμή)

Ελλάδα 10:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Ερχεται το νέο Lada Niva (τιμή)

ΝΕΑ

Video: Ερχεται το νέο Lada Niva (τιμή)

ΝΕΑ

Παρ’ όλο που η νέα γενιά του δημοφιλούς οχήματος είναι καλά κρυμμένη, οι οπαδοί του μοντέλου έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από το τμήμα σχεδίασης της Lada. Ειναι εμφανές λοιπόν πως η αντίστροφη μέτρηση της μεγάλης Ευρωπαϊκής επιστροφής του, ξεκίνησε…

Advertisement
Advertisement

Το Lada Niva δεν χρειάζεται συστάσεις. Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπητά σκληροτράχηλα off-road μοντέλα που λατρεύτηκε χάρη στον σπαρτιάτικο χαρακτήρα του, τη λιτή, αλλά γεμάτη συναίσθημα σιλουέτα του και την προσιτή τιμή του.

Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, το θρυλικό off-road SUV έχει πάψει να πωλείται στη χώρα μας –και γενικότερα στην Ευρώπη- εξαιτίας των αυξημένων εκπομπών ρύπων. Όπως, ωστόσο, έχει γίνει γνωστό με κάθε επισημότητα, το Niva θα διεκδικήσει ξανά την προσοχή του ευρωπαϊκού κοινού, με την Lada να εργάζεται πυρετωδώς πάνω στην εξέλιξη της νέας γενιάς.

Αυτή θα λανσαριστεί το 2024, σε δύο μεγέθη, compact και medium, βασισμένη στην πλατφόρμα CMF-B του ομίλου Renault. Φυσικά οι σχεδιαστικές αναφορές στο αρχέτυπο σοβιετικό μοντέλο θα είναι λίγες, όπως υποδηλώνει και η teaser φωτογραφία. Η εμφάνιση θα είναι σημαντικά πιο σύγχρονη, και ειδικά στο μπροστινό μέρος με τους ενσωματωμένους στη μάσκα LED προβολείς (δείτε κεντρική φωτογραφία).

Advertisement
Advertisement

Το απαιτητικό έργο της σχεδίασης της νέας γενιάς έχει αναλάβει το design studio της AutoVAZ στη Μόσχα, το οποίο απασχολεί 14 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων κάποιους φοιτητές από το την Πολυτεχνική Σχολή της Μόσχας.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός πληρούν τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές, επιτρέποντας στους νεαρούς να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους συνθέτοντας μερικά εντυπωσιακά σκίτσα πρωτότυπων μοντέλων.

Για κακή μας τύχη, ο παρουσιαστής του βίντεο δεν μας επιτρέπει να περιηγηθούμε στον τρίτο όροφο του κτηρίου, μιας και όπως αναφέρει σε… άπταιστα ρωσικά, εκεί δεσπόζει ένα κρυφό μοντέλο που –πιθανότατα- είναι το Lada Niva.

Advertisement

Τωρα σε ότι αφορά τη μεγάλη επιστροφή του off road SUV στην Ευρώπη, όλες οι πληροφορίες αναφέρουν οτι -θεού θέλοντος και μικροαγωγών επιτρέποντος” μέχρι το καλοκαίρι θα περάσει τα Ευρωπαϊκά σύνορα, σε μία ιδιαίτερη τιμή, που θα είναι λίγο κάτω από το αδελφό (μη ξεχνάμε οτι την Lada την έχει μερικώς εξαγοράσει η Renault) Dacia Duster (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ DUSTER), δηλαδή λίγο πάνω από τα 20.000€ η τετρακίνητη έκδοση – πιθανότατα να είναι μόνο 4×4.

Για περισσότερα μείνετε συντονισμένοι στο No1 ΜΜΕ για το αυτοκίνητο στην Ελλάδα, που… ξεσκεπάζει όλα τα επόμενα σχέδια των αυτοκινητοβιομηχανιών. Στο newsauto.gr!

Advertisement

 

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Lada με τους δύο οδηγούς και το διπλάσιο πλάτος (+Video)
Το αθάνατο Lada Niva συνεχίζει απτόητο με νέες εκδόσεις
Οι Ιάπωνες πληρώνουν το Lada Niva χρυσάφι