Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Lancia εμπνέει ακόμα και τους μαθητές στις ΗΠΑ!

Ελλάδα 0:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Lancia εμπνέει ακόμα και τους μαθητές στις ΗΠΑ!

ΝΕΑ

H Lancia εμπνέει ακόμα και τους μαθητές στις ΗΠΑ!

ΝΕΑ

Η ιταλική μάρκα ήταν το κεντρικό σημείο αναφοράς στο διαγωνισμό σχεδίου της Stellantis.

Advertisement
Advertisement

Η Stellantis ανακοίνωσε τους νικητές του φετινού διαγωνισμού Drive for Design και οι τρεις τους έχουν κάτι κοινό.

Όλοι σχεδίασαν μια φουτουριστική Lancia, παρά το γεγονός ότι ο διαγωνισμός ήταν ανοιχτός αποκλειστικά σε μαθητές γυμνασίου των ΗΠΑ και ήταν κυρίως προσανατολισμένος στις μάρκες Chrysler, Dodge, Jeep, Ram και Fiat.

Στη σύντομη περιγραφή του έργου, το ζητούμενο από τους διαγωνιζόμενους ήταν να σχεδιάσουν ένα «ονειρεμένο αυτοκίνητο για οποιαδήποτε μάρκα της Stellantis, με ορίζοντα το έτος 2040». Μεγάλοι νικητές, αναδείχθηκαν τρεις μαθητές, που κινήθηκαν έξω από την πεπατημένη του mainstream και κόντρα στις αμερικανικές συνήθειες!

Advertisement
Advertisement

Πρώτος αναδείχθηκε ο Rohan Seiber, που σχεδίασε ένα φουτουριστικό ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο, τη Lancia Zero, που ξεχωρίζει αποό το χαρακτηριστικό σφηνοειδές σχήμα και την εντυπωσιακή αεροδυναμική της.

Δεύτερος ήρθε ο Ryan Panizzoli, μ’ ένα λιγότερο επιθετικό, αλλά καθ’ όλα ευφάνταστο σχέδιο και τρίτος ο Owen Bronson, με τη Lancia Pugnale, που στα ιταλικά σημαίνει «στιλέτο», θέλοντας να τονίσει τον αιχμηρό χαρακτήρα της.

Τα βραβεία των τριών μαθητών είναι τεχνολογικά gadgets της Apple, αλλά και η… προσοχή της Stellantis, εάν αποφασίσουν στο μέλλον, να ενταχθούν στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.