Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο χείλος του γκρεμού εταιρεία αυτοκινήτων 

Ελλάδα 13:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο χείλος του γκρεμού εταιρεία αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Στο χείλος του γκρεμού εταιρεία αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Οι προοπτικές επιβίωσης της συγκεκριμένης αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι κάτι παραπάνω από δυσοίωνες…

Advertisement
Advertisement

Οπως έχει αποκαλύψει το newsauto, μπροστά στο ορατό κίνδυνοι της πτώχευσης, εντός 30 ημερών, βρίσκεται η Fisker! Σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στην SEC, η αυτοκινητοβιομηχανία αποκαλύπτει ελλειμματικά ταμειακά της αποθέματα και τον διορισμό επικεφαλής αναδιάρθρωσης.

Η Fisker Inc., ένας αμερικανικός κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων, ξεκίνησε να παράγει οχήματα το 2023, με το μοντέλο Fisker Ocean να κυριαρχεί στις πωλήσεις της. Παρά τις προκλήσεις με την πανδημία και τα εφοδιαστικά ζητήματα, η Fisker κατάφερε να παραδώσει περίπου 4,700 οχήματα το 2023, και τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν σημαντικά στο τέταρτο τρίμηνο του ίδιου έτους. Το συνολικό αριθμό των οχημάτων που κατασκευάστηκαν την ίδια χρονιά ήταν 10,142…

Στην ετήσια φόρμα 10-K, η Fisker ανέφερε ότι έχασε μια απαιτούμενη πληρωμή τόκου αξίας 8,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Η αυτοκινητοβιομηχανία έγραψε, επίσης, ότι δεν πιστεύει ότι έχει αρκετά μετρητά για να καλύψει τις τρέχουσες υποχρεώσεις της για τους επόμενους 12 μήνες. Ως εκ τούτου, υπάρχει «ουσιαστική αμφιβολία σχετικά με την ικανότητα να συνεχίσει τις δραστηριότητές της».

Advertisement
Advertisement

«Εάν η Fisker δεν λάβει επαρκή ελάφρυνση από τους κατόχους χρέους της και πρόσθετη επαρκή ρευστότητα από πιθανούς πάροχους ρευστότητας για να εκπληρώσει τις τρέχουσες υποχρεώσεις της, αναμένει να αναζητήσει προστασία βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας περί πτώχευσης σε πολλές δικαιοδοσίες εντός 30 ημερών από την έκδοση αυτών των οικονομικών καταστάσεων», έγραψε η εταιρεία στην κατάθεσή της.

Την ίδια στιγμή, η τιμή της μετοχής της Fisker άρχισε να πέφτει κατακόρυφα, οδηγώντας στη διαγραφή της από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Παρά τις προσπάθειες να προσελκύσει επενδυτές και να εξασφαλίσει μια οικονομική σωτηρία, η εταιρεία αντιμετώπισε αυξανόμενα οικονομικά δεινά. Με τις διαδικασίες πτώχευσης να διαφαίνονται στον ορίζοντα, οι επιλογές για τη Fisker περιορίζονται δραματικά.