Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Και ηλεκτρικό ταξί Kia EV6 στην Αθήνα

Ελλάδα 12:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Και ηλεκτρικό ταξί Kia EV6 στην Αθήνα

ΝΕΑ

Και ηλεκτρικό ταξί Kia EV6 στην Αθήνα

ΝΕΑ

Αν και δεν αποτελούν τον κανόνα, φαίνεται πως τα ηλεκτρικά ταξί όλο και πληθαίνουν στην πρωτεύουσα.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα ένα ηλεκτρικό ταξί εντοπίστηκε στους δρόμους της Αθήνας. Συγκεκριμένα, ένα Kia EV6 φάνηκε να κινείται σε συνηθισμένο μποτιλιάρισμα στο κέντρο.

Η φωτογραφία που βρήκαμε είναι μεν ελαφρώς θολή λόγω βροχής και υγρασίας, αλλά το ηλεκτρικό Kia φαίνεται αρκετά καθαρά.

Η Kia παρέδωσε δύο ηλεκτρικά της μοντέλα σε επαγγελματίες οδηγούς ταξί το 2023 και πιθανολογούμε ότι αυτό είναι το ένα. Σύμφωνα με έρευνα του newsauto, η Tesla κατέχει τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά στα ηλεκτρικά ταξί που πουλήθηκαν το περασμένο έτος με 22 ταξινομήσεις.

Advertisement
Advertisement

Το EV6 διαθέτει στην αρχική του έκδοση μία μπαταρία 58 kWh που εξασφαλίζει θεωρητική αυτονονομία 394 χιλιομέτρων. Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 170 ίππους και βρίσκεται στον πίσω άξονα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως δεν είναι ευδιάκριτο εάν μιλάμε για τη βασική έκδοση ή την Long Range, ενώ για την τιμή με την οποία αγοράστηκε το συγκεκριμένο Kia EV6, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε την κρατική επιδότηση για τα ταξί, η οποία φτάνει σε όφελος έως και τις 22.500 ευρώ.

Συνεπώς, αντιλαμβάνεστε ότι ο συγκεκριμένος επαγγελματίας αγόρασε το EV6 σε πολύ χαμηλότερη τιμή από την λιανική των 53.990 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Kia EV6 GT AWD 585 PS, 77 kWh
Πόσα ηλεκτρικά ταξί έχουν πουληθεί στην Ελλάδα;
Ποιες μάρκες επιλέγουν οι οδηγοί ταξί;