Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί η Kia -και όχι μόνο- στρέφεται στα υβριδικά;

Ελλάδα 23:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί η Kia -και όχι μόνο- στρέφεται στα υβριδικά;

ΝΕΑ

Γιατί η Kia -και όχι μόνο- στρέφεται στα υβριδικά;

ΝΕΑ

Η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία επιχειρεί… στροφή στα άμεσα μελλοντικά της σχέδια, εμπλουτίζοντας την γκάμα της.

Advertisement
Advertisement

Η Kia σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή υβριδικών οχημάτων της, εν μέσω της χαλάρωσης και της αβέβαιης ζήτησης για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, ώστε να μπορεί να εξασφαλίσει τη «μέγιστη ευελιξία» στην γκάμα της.

Η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία θα εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιό της, με εννέα υβριδικά μοντέλα έως το 2028, από τα έξι που έχει στην τρέχουσα γκάμα, ενισχύοντας παράλληλα και τις εκδόσεις των αυτοκινήτων της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kia, Ho Sung Song, περιέγραψε τη στρατηγική στο πλαίσιο της μηνιαίας παρουσίας για τους επενδυτές της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement
Advertisement

«Ενώ η μακροπρόθεσμη ζήτηση EV για το 2030 αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητη, ο ρυθμός αύξησης της ζήτησης μπορεί να αποδειχθεί άνισος βραχυπρόθεσμα», ανέφερε η Kia σε δελτίο τύπου μετά την ετήσια ενημέρωση επιχειρηματικής στρατηγικής στη Σεούλ, της Νότιας Κορέας. .

«Για να ανταποκρίνεται ευέλικτα στις αλλαγές στο περιβάλλον της αγοράς, η Kia θα εξασφαλίσει τη μέγιστη ευελιξία στη λειτουργία της γκάμας των προϊόντων της», καταλήγει η σχετική αναφορά.

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η διαφοροποίηση στη στρατηγική επιλογή της εταιρείας, σχετίζεται με τη μειωμένη ζήτηση των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων και την επιβράδυνση των ρυθμών της οικονομίας, σε καθοριστικές αγορές, όπως αυτή των ΗΠΑ.